Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomocy z require
Forum PHP.pl > Forum > PHP
DeczklaV
Mam na stronce menu.Chcę dodać kogos button i musze pszerabiać 30 odnosników na raz.Podobno funkcja require pomaga w tym.ALE JAK TO ZROBIĆĆ?? :cry: [/b]
castor
stworz plik butto_plik.inc a w nim kod tego buttonu

a teraz wpros ten plik do karzdego skryptu w ktorym chcesz miec ten button biggrin.gif

include("butto_plik.inc"):

uzyl bym include a nie require bo jesli plik nie zostanie znaleziony to otrzymasz ty;lko zawiadomienie ktore mozesz wylaczyc wstawjajac @ przed funkcja.

jesli uzyjesz require i plik nie bedzie to skryp nie zostanie wykonany do konca.

ale o tym w manualu znajdziesz wiecej biggrin.gif biggrin.gif
DeczklaV
:wink: no spox , ale nie tylko chciałęm dac tam button smile.gif CAŁE menu!! Dało by się?? :?:
castor
a czemu nie 8)
Mac
Cytat
a teraz wpros ten plik do karzdego skryptu w ktorym chcesz miec ten button  :D  

Na forum ostatnio stało się "modne" poprawianie błędów więc:
każdego pisze się przez Ż :wink: smile.gif
smile.gif
Sir Blade
pszerabiac to od pszenicy questionmark.gif :wink:
Mistycus
Cytat
Na forum ostatnio stało się "modne" poprawianie błędów
Dziwne, bo zdawało mi się, że ta moda już zanikła, ale najwyraźniej Ty chcesz ją przywrócić
em1X
hlep s miotem to jezt to.. fczoray zyaduem calom lodufke winksmiley.jpg

a tak poza tym to co ci da include("menu.inc"); skoro i tak bedziesz musial przerabiac 30 odnosnikow, tyle ze w innym pliku. Na jedno wychodzi. Ja bym raczej zrobic tablice z odnosnikami w menu i robil to z for();
castor
a po co przerabiac odnosniki?
uzyj linkow SideRoot relatywnych i nic nie musisz przerabiac :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.