poszukuję prostej, aczkolwiek efektownej klasy obsugujacej logowanie i sesje. jesli chodzi o programowanie obiektowe to za bardzo jeszcze nie jestem wtajemniczony dlatego prosze o pomoc.
Znalazlem spore archiwum klas o tej tematyce ale nie wiem ktora klase z tamtad wybrac

<?php class Session { function Session() { $this->sid; } function Start() { $this->sid = $sid; $sql = "INSERT INTO `session` VALUES('{$this->sid}','{$time}',NULL,NULL)"; $db->Execute($sql); } else { $this->$sid = $_COOKIE['CMS']; } } function Destroy() { $sid = $_COOKIE['CMS']; $db->Execute("DELETE FROM `session` WHERE `session_id`='{$sid}'"); } function SaveVar($varname,$varvalue) { $result = $db->Execute("SELECT `vars` FROM `session` WHERE `session_id`='{$this->sid}'"); while(!$result->EOF) { } $vars[$varname] = $varvalue; $db->Execute("UPDATE `session` SET `vars`='{$save}' WHERE `session_id`='{$this->sid}'"); } function GetVar($varname) { $result = $db->Execute("SELECT `vars` FROM `session` WHERE `session_id`='{$this->sid}'"); while(!$result->EOF) { } return $vars[$varname]; } } ?>
i tereaz pytania:
czy $sid to id sesji? po co zapisywac to w bazie danych?
do czego sluzy funkcja destroy()?
jesli znacie lepsza klase to poprosze o przeslanie jej?
dzieki,
JIM

ps. moze gdyby podczepic temat z klasa logowania i opisem jak ja uruchomic, skonczylyby sie tematy typu 'jak zrobic logowanie'