Mam mały problem. W skrypcie php mam (w linkach) określoną zmienną $u. (czyli np. zmien.php?u=alfons). I w poniższym skrypcie pierwsze echo $u wyświetla mi "alfons" bez problemu.
Jednak następne próby wyświetlenia tego $u (gdy pojawia się function()) kończą się niepowodzeniem... Czy function() 'kasuje' zmienne?
<?php
if( strlen( $_POST['haslo'] ) == 0
) {
rejestracja();
}
else
{
if( strlen( $_POST['haslo'] ) < 4
) {
echo "Twoje hasło jest za krótkie!"; rejestracja();
}
else
{
if( eregi('@',$_POST['mail']) ) {
$fp = fopen( 'users/'. $u, 'w' ); $fp = fopen( 'users/'. $u, 'r' ); $tresc = "costam";
mail($_POST['mail'],"xxx - rejestracja na strone",$tresc,"From: xxx@xxx.xxx"); echo "Zmieniles/as haslo!<br><br>"; echo "<b>Login:</b> " . $u['login'] . "<br><b>NoweHasło:</b> " . $_POST['haslo'] . "<br><b>Kod:</b> " . $kod. "<br><br>Na twój e-mail została wysłana wiadomosć <br>z powyższymi danymi."; }
else
{
echo "To chyba nie jest e-mail"; rejestracja();
}
}
}
function rejestracja()
echo "<form method='POST' action='zmien.php?u=$u'>"; echo "<b>Hasło:</b> <input type='text' name='haslo'><br>"; echo "<b>e-mail:</b> <input type='text' name='mail'>"; echo "<br><input type='submit' value='Zmień hasło!'></form>"; }
?>
P.S. niektóre echo $u są tylko do sprawdzenia, czy to działa. Później większość idzie do wykasowania.