Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: font w css ziemia się jeśli coś jest przed nim
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
swist666
może trochę zagmatwanie w temacie ale trudno było w kilku słowach winksmiley.jpg

więc sprawa jest taka mam stronę gdzie główny font jest określiny w ss jako:

body {
font-family: Verdana;
font-size: 12px;
}

wszystko działa poprawnie we wszystkich przeglądarkach jednak jeśli coś się doklei na początku strony (przed zncznikami <html> i <body>) to font na całej stronie zmienia się ... jak ustawić go tak aby zawsze była to moja czcionka? Nawet jak coś jest doklejone na początku strony... questionmark.gif
mike
Cytat(swist666 @ 2005-08-11 20:14:11)
(...)jednak jeśli coś się doklei na początku strony (przed zncznikami <html> i <body>) to font na całej stronie zmienia się ... (...)

Nie można nic drukować przed znacznikiem <html> lub <body>. Cała zawartośc strony musi znajdować się w <body>.
Nie ominiesz tego.

A poza tym dlaczego wyświetlasz coś przed <html> a nie w <body> ?
swist666
to nie ja wyświetlam naprzykład jeżeli dodam stronę do google to jest coś takiego jak "kopia" (cache). Jeżeli użytkownik kliknie w kopia to na początku wyświetla się stopka google:

Oto kopia strony... itd.

stopka ta dopisuje się do strony na początku (przed pierwszym wersem dokumentu http) więc nie ma możliwości wstawienia czegoś wcześniej ... da się to jakoś ominąć ?
sf
Wystarcz spojrzec na kod innych serwisow.
swist666
no cóż patrze na inny (php.pl) i widzę to samo co u mnie ... czcionka zmienia wielkość - to jest właśnie ten problem który ja mam, bo reszta css działa ... czy nie da się tego rozwiązać?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.