Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ez. Publish 3.6.0 - wszystkiego po trochu
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
kuba23
Witam,

od kilku dni probuje skonfigurowac ez Publish niestety z marnym skutkiem. Tym bardziej jestem zły ze zaliczylem juz kilkanascie CMSow ale takich problemow nie mialem nigdy przedtem.

Po kolei zatem:

1. instalacja - zacina sie u mnie na 42 procencie, czyli na wyborze jezyka. Wogole nie widac nazwy jezyka tylko "radio" i "check". "Na czuja" wybieram polski ale poniewaz mam mysql 4.0.24 instalka wyrzuca blad o nieobslugiwaniu unicode. I tak niestety w kolko.

Zainstalowalem wiec eZy manualnie, ale z jeszcze wiekszymi przebojami. Zanim doszedlem ze mialem zle wpisana adres strony w site.ini (xxx.pl/test zamiast test.xxx.pl) troche sie na przeklinalem, bo nie ladowala sie polowa stron winksmiley.jpg

Powiedzmy ze instalacje zakonczylem winksmiley.jpg

2. Konfiguracja ?
korzystajac z tutoriali na ez.no utworzylem dwa siteaccessy "example" i "example_admin", utworzylem tam rowniez override'y o tresci sugerowanej w FAQ.

Panel admina wyglada ladnie tzn czytelnie. Natomiast siteaccess dla zwyklego uzytkownika, no coz nie za bardzo. /link: http://media24.aquila.nazwa.pl /

Demo ez.no zawiera ladny szablon, ktory chcialem uzyc do testow i ktory wyswietla tresc artykulu winksmiley.jpg U mnie to niestety nie dziala za bardzo.

Przyznam sie, ze nie rozumiem do konca filozofii ezPublish. Z jednej strony przegladam naprawde dobre strony w nim zrobione /vide php.pl/ a z drugiej szlag mnie trafia jak probuje wyswietlic news. Probowalem znalezc jakies gotowe skiny, aby ulatwic sobie edycje i testy. Bez rezultatu niestety.

Zabralem sie do grzebania w szablonie "standard" ale trudno dojsc "who is who" tam winksmiley.jpg

Bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam
Kuba

GG: 1673241
Riklaunim
ez Publish czy Typo3 to skryptych, których nie da się "łatwo" obsługiwać. Jak posiedzisz nad tym rok to z bólem wyciągniesz tyle co w postnuke po dniu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.