Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SERVER NIE DZIALA
Forum PHP.pl > Forum > PHP
marekd
:!: :!: Pomocy!!!!!!!!!!
Ludzie, do php uzywam OMNI Httpd. Zaczynalem jeszcze z tym servkiem na WIN ME, wszystko działało, ale po paru miesiacach cos sie skopcilo, bo jak wpisalem do przegladarki localhost, to system szukal localhost.org, net, gov, com etc i wywalal blad "Nie moze otworzyc strony wyszukiwania" No nic, pomyslalem, jakies program sie gryzie, ale potem przeinstalowalem system i wrzucilem na talerz Windowsa 2000 a tam.... od razu taki problem. 3 razy przinstalowalem system i za kazdym razem cos sie dzieje- CO JEST?questionmark.gif?

Pomozcie!!!!!1
Mistycus
Miałeś Neta, gdy serwer działał Ci poprawnie :?: Podejrzewam, że nie, a obecnie łączysz się przez sieć LAN. Zakładając, że tak jest, spróbuję Ci pomóc. Ja mam podobny problem, ale zamiast szukać mi strony "localhost" z różnymi końcówkami, wyświetla mi stronę mojego operatora sieci LAN, a właściwie stronę informującą o tym, że podany plik nie istnieje na serwerze. Wydaje mi się, że przyczyną tego jest to, iż w sieci LAN localhostem jest strona operatora. Cokolwiek jednak byłoby przyczyną, problem rozwiązuję odłączjąc się od sieci lub wpisując mój IP wewnętrzny zamiast localhosta. W tym drugim przypadku pojawiają się dodatkowe problemy, ale najpierw napisz, czy odłączenie się od sieci pomogło w Twoim przypadku.
Seth
Ja tak mialem po zainstalowaniu bodajze download accelerator. Instaluje on dodatkowy plugin common names, ktory dziala jako wyszukiwarka wprost z paska adresu. Jest jednak na to sposob: poprostu podajesz localhost z typem protokolu tzn.: http://localhost
Jak to nie zadziala to znaczy, ze serwer nie dziala prawidlowo lub wogole jest on wylaczony. Moze tez sie zdarzyc, ze serwer nie jest skonfigurowany pod port 80 (standardowy dla www) ale pod jakis inny. Wtedy trzeba przy nazwie localhost podac port np tak: http://localhost:100
Przy czym jak kazdy widzi serwer jest skonfigurowany pod port 100 smile.gif

Ehh... ale sie rozpisalem winksmiley.jpg
marekd
[quote="Mistycus"]Miałeś Neta, gdy serwer działał Ci poprawnie :?: Podejrzewam, że nie, a obecnie łączysz się przez sieć LAN.

NETA cały czas mialem. A łacze sie przez DIAL UP a nie przez LAN. Co wiecej zainstalowalem sobie XITAMI a to dziala poprawnie. Pomijam fakt ,ze nie umiem sie tym poslugiwac, ale ladowac sie laduje. CO JEST ?
GeoS
Cytat
:!:  :!: Pomocy!!!!!!!!!!
Ludzie, do php uzywam OMNI Httpd. Zaczynalem jeszcze z tym servkiem na WIN ME, wszystko działało, ale po paru miesiacach cos sie skopcilo,...

- Towarzysze - pomozecie?questionmark.gif
- Pomozemy:)

Z tego co pamietam (zaczynalem zabawe wlasnie na OmniHTTPd) to co jakis czas wychodzi nowa wersja. Kazda wersja tego programu ma to do siebie (przynajmniej tego), ze dziala przez okreslony czas. Po prostu dziala do czasu, kiedy na stronie producenta jest spodziewane pojawienie sie nowej wersji biggrin.gif

Mam nadzieje, ze to pomoze biggrin.gif
marekd
Z tego co pamietam (zaczynalem zabawe wlasnie na OmniHTTPd) to co jakis czas wychodzi nowa wersja. Kazda wersja tego programu ma to do siebie (przynajmniej tego), ze dziala przez okreslony czas. Po prostu dziala do czasu, kiedy na stronie producenta jest spodziewane pojawienie sie nowej wersji biggrin.gif

Byc moze, bo teraz sobie uświadomiłem ,że gdzieś tam śmignal mi napis please, obtain a new version.

DZieki!!! Tylko jeszcze mi podaj adres producenta OMNI....
GeoS
Poszukaj go w about lub w helpie, bo nie pamietam sad.gif

Poszukaj w google.com smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.