Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Biblioteka gd2
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Jendrek
Witam,

uzywam biblioteki gd2, generalnie przerabiam zdjecia (zwiekszam, zmniejszam itd.) i w 99% przypadkow wszystko ladnie dziala, jednak z niektorymi plikami mam problemy, oto komunikat ktory wurzyca skrypt

Warning: imagecreatefromjpeg(): gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in d:\serwer\fota.php on line 15

Warning: imagecreatefromjpeg(): './aaa.jpg' is not a valid JPEG file in d:\serwer\fotal.php on line 15

dodam, ze to zdjecie jest takie samo jak inne, tzn. fotoszop je edytuje itd. Probowalem zmieniac format (w fotoszopie) na .png i .gif, ale caly czas mialem identyczny komunikat, z tym, ze zamiast 'JPEG library' bylo w odpowiednich miejscach 'PNG' albo 'GIF' library.
Ze 100 zdjec problem jest srednio z 6 - 7, nie jest to duza ilosc, jednak przy liczbie 3000 zdjec stanowi juz pewien problem.

Czy ktos z was kiedykolwiek spotkal sie z takim bledem? Co on moze oznaczac, jak go rozwiazac?

Dzieki za pomoc.
NuLL
Ja się z tym problemem spotkałem kiedyś - niestety wydaje mi się, iż GD poprostu nie ma tak dobrej korekcji błędów jak fotoszkapa.

Sam osobiście nie próbowałem tego naprawiać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.