Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP5 - mini program pocztowy online
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kasjus
Mam taki problem. Robię w php portal studencki. Poza różnymi rzeczami przechowywanymi w bazie typu oceny, plany zajęć itp chciałbym umożliwić studentowi odbieranie i wysyłanie poczty z poziomu portalu dla jednego określonego adresu email, czyli zintegrować z portalem klienta poczty. Czy ktoś może mi powiedzieć jak to zrobić? Czy będzie to bardzo pracochłonne i lepiej zarzucić ten pomysł czy pomysł jest w miarę nie za trudny do zrealizowania. Prosiłbym o schemat odbierania poczty- razem z załącznikami - bo wysyłanie można załatwić prosto (przynajmniej samego tekstu - z załącznikiem też nie wiem jak). Proszę o dokładne wyjaśnienia. Jestem laikiem w tym temacie.
Riklaunim
IMAP - dostęp do kont POP3
na PECL masz też jakiś dodatek, który jest bezpośrednio do POP3 (ale admin serwera musiałby to zainstalować, trzeba by zapoznać się z funkcjami itd.) a IMAP jeżeli widzisz go w phpinfo to łatwo wykorzystasz, funkcje są dość proste typu połącz, pobierz, wyślij, skasuj smile.gif
kasjus
Niestety w phpinfo() nie widzę imap - można to jakoś dodać do php?
mam php 5.0.5
kasjus
Nie - sorry - to było zbyt lamerskie pytanie nawet jak na mnie smile.gif
Dzięki za ten IMAP smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.