Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ban
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
invx
Cytat
phpBB : Critical Error

Could not obtain ban information

DEBUG MODE

SQL Error : 2013 Lost connection to MySQL server during query

SELECT ban_ip, ban_userid, ban_email FROM zyciowedylematy_banlist WHERE ban_ip IN ('d53158aa', 'd53158ff', 'd531ffff', 'd5ffffff') OR ban_userid = 18 OR ban_email LIKE 'xyz00@hotmail.com' OR ban_email LIKE '@hotmail.com'

Line : 147
File : sessions.php

czy mozna na podstawie tego wywnioskowac cos o banie questionmark.gif?

to mnie dziwi
('d53158aa', 'd53158ff', 'd531ffff', 'd5ffffff'

questionmark.gif
seaquest
To u nas było?
Można wywnioskować, że użytkownik o id=18 mający maila xyz000@hotmail.com i dowolny z @hotmail.com jest zbanowany.
invx
czyli nicnie mozna wywnioskowac .... sadsmiley02.gif
yozeda
[QUOTE=seaquest,2005-09-22 19:33:14] To u nas było?
Można wywnioskować, że użytkownik o id=18 mający maila xyz000@hotmail.com i dowolny z @hotmail.com jest zbanowany.

kolego seaquest, napisales to co my wiemy juz. Tym zabanowanym jestem ja. Na szczescie juz odbanowana.
Chodzi nam tylko o to, czy dzieki tym szyfrom ('d53158aa', 'd53158ff', 'd531ffff', 'd5ffffff'

mozna znalezsc winnego, kto zabanowal mnie....
hwao
potecjalnie tak, ale ... trzeba by tu nakreslic profil sprawdzy winksmiley.jpg

A tak powaznie, zajrzy w kod co te literki generuje i za co sa odpowiedzialne, wygladaja na liczby zapisane w formacie szensnatkowym.
yozeda
Ja sie nie zanm na tym.
W jaki kod?
Ociu
Szesnastkowy, czyli liczbe dzielisz na 16 i tak tworzy Ci się 'szyfr'.
liczby występujące: 0-9 i a-f, gdzie a=10, b=11, c=12, d=13, e=14, f=15.
Rozszyfrować dośc łatwo, podobnie jak w zamianie z binarnego na zwykłą liczbę.

Dla przykładu: mamy string: f15a. Numerujemy znaki od prawej zaczynając od 0. Wychodzi na to, że a-0, 5-1, 1-2, f-3. Teraz ogólne wzór. Suma:
Kod
liczba([0-9][a-f])*(podstawaKodu(16))^numerWKolejce
Wychodzi takie coś.
Kod
15*16^3 + 1*16^2 + 5*16^1 + 10*16^0
Potem się liczy i wychodzi.

Jeśli dobrze pamiętam, to tak było smile.gif.
pozdrawiam
Synaps
Oznacza to tylko tyle , że na etapie autoryzacji sprawdzane jest czy jesteś na banliście. Zapytanie, które wkleiłeś sprawdza czy adresy IP z których pisałeś wcześniej znajdują się na ban liście .Sprawdza również twój uid, mail. Te 3 parametry mogą zdefiniować bana pod phpbb.

1. <?php
  2.  
  3. function encode_ip($dotquad_ip)
  4. {
  5. $ip_sep = explode('.', $dotquad_ip);
  6. return sprintf('%02x%02x%02x%02x', $ip_sep[0], $ip_sep[1], $ip_sep[2], $ip_sep[3]);
  7. }
  8.  
  9. function decode_ip($int_ip)
  10. {
  11. $hexipbang = explode('.', chunk_split($int_ip, 2, '.'));
  12. return hexdec($hexipbang[0]). '.' . hexdec($hexipbang[1]) . '.' . hexdec($hexipbang[2]) . '.' . hexdec($hexipbang[3]);
  13. }
  14. ?>

Powyżej fun. które kodują i dekodują IP.
yozeda
Niewiem czy mnie zrozumieliscie.
Mi chodzi tylko o to, czy na podstawie tych szyfrow mozna znalezsc winnego, ktory mnie zabanowal.
Jesli jest to mozliwe, to jak mozna to rozszyfrowac, kto sie za tym kryje.

Ja i tak nic nie zrozumialam z tego co napisaliscie. Sorki. guitar.gif Ja sie po prostu nie znam na tym.
Ale dziekuje, ze usilujecie pomoc.
Ociu
Nie. Ponieważ phpBB nie przechowuje informacji, kto kogo zbanował.
Jeśli wystepuje tylko jeden admin na forum to pewnie on Cie zbanował. Ogólnie, banują ci, którzy mają dostęp d o panelu admina.

pozdrawiam
Synaps
Z błędu który został wklejony nie można dowiedzieć sie o tym kto założył bana. Standardowo w phpbb informacja o tym kto nałożył bana nie jest wogule przetrzymywana, domyślnie przyjmuje sie zę zrobił to ktos z grupy :Administratorzy cool.gif
yozeda
O.K.
Dziekuje wszystki za pomoc.
Teraz przynajmniej wiem, ze nie da sie tego dowiedziec kto to zrobil.
Ze z grupy administratorow, to wiem, bo tylko admin ma dostep do panelu administracyjnego. Wlasnie problem moj taki (nie tylko moj, ale kazdego innego admina na owym forum, ktory moze zostac zabanowany przez tego "antyadmina"), ze tych adminow na naszym "owym" forum jest wielu.
Dziekuje i pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.