Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mapa serwisu w php?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
martines
Pytanie! Czy moznaw za pomoca php zrobic dynamiczną mapę serwisu internetowego? cos sie mi obilo o uszy ze to sie laczy z baza danych i mozna ladnie wygenerowac sobie taka mape, bez uciazliwego wpisywania linkow i podlinkow w znacznikach html?
revyag
Jeśli masz w bazie danych strukturę serwisu to tak snitch.gif
martines
a jakas szersza wypowiedz na ten temat? bo serwis jest piorunsko rozbudowany i jak bede to wszystko pakowac wiersz po wierszu w htmlu..to mnie noc zastanie ciemna!
ebe
Na zrobienie takiej mapy jest sto milionów sposobów, wszystko zależy od struktury bazy, napisanych już skryptów itd... Najłatwiej się to robi mając drzewiastą strukturę trzymania contentu
revyag
Według mnie jeśli masz zrobionę stronę i chcesz do niej stworzyć mapę serwisu, to nie ma innego sposobu jak tylko ręczne wklepanie linków.
Jeśli chodzi o bazę danych to, musiałbyś mieć tabelę w której byłaby opisana każda podstrona. Co sprowadza się do tego samego co wstawienie linków ręcznie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.