Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Instalacja w jpotal 2.3.1
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Edvin
Bardzo prosze o pomoc przy instalacji jportal 2.3.1 nie wiem co wpisac w tych ramkach
- Host do bazy.

- Login do bazy.

- Hasło do bazy.

- Nazwa bazy.

- *Prefix do tabel.(to jest nie konieczne)

Cos slyszalem o localhost wlasciwie nie wiem co to jest sad.gif aha jak ktos bedzie wiedzial to prosze o kontakt pod numerem gg 1377733 bardzo prosze to jest dlamnie wazne albo tutaj odpowie na to pytanie exclamation.gif
kszychu
Kolego Edvin. Aby uzyskać szybszą pomoc należy umieszczać pytania na odpowiednich działach tego forum. Tymczasem przeniosę, ale na przyszłość pamiętaj proszę o tym.
Polecam też przeczytanie naszego Regulaminu. Pasjonująca i wciągająca lektura!
Edvin
Ok przepraszam aarambo.gif
nospor
host:
adres serwera na którym stoi baza. Jesli baza stoi na tym samym serwerze co aplikacja, to powinno wystraczyc localhost

login: nazwa uzytkownika, który ma dostęp do bazy, czasami domyślnie jest to root

haslo: haslo dostępu dla danego uzytkownika (loginu)

nazwa bazy: nazwa bazy

prefix do tabel: takie cos co bedzie przed nazwą każdej tabeli, np przed.
Edvin
adres serwera na którym stoi baza. Jesli baza stoi na tym samym serwerze co aplikacja, to powinno wystraczyc localhost

Jezeli mam serwer na lansylosie ? to co smile.gif tam mam wpisac biggrin.gif? a moj adres www.uks.uo.prv.pl (oto wogole chodzi ?)

Aha co to jest nazwa bazy albo wogole baza smile.gif (ale jo jest ciemny sadsmiley02.gif )

Jak bys byl taki hojny to bys mogl by mi to zrobic questionmark.gif dry.gif
nospor
Szukales troche na necie co i jak? Mi to zajelo minutke i znalazlem how to
Moze to ci pomoże:
http://forum.jportal.pl/viewtopic.php?t=1068

tylko przeczytaj dokladnie. masz tam nawet co wpisac w swoje pola smile.gif
Edvin
Niech to exclamation.gif
Połączenie z bazą - Błąd
Wybranie bazy - Błąd
Wykonanie zapytań - Błąd
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.