Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: index.php?id=2 i wtedy wyswietla $tekst['2']
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pfan
jakby wygladal skrypcik ze gdy index.php?id=2
wyswietla zawartosc $tekst['2'] questionmark.gif
grzesieq
  1. <?php
  2. if $_GET['id'] == 2
  3. print $tekst['2']
  4. ?>

smile.gif
pfan
no ale jezeli jest od $tekst[1] do $tekst[99999] to juz inaczej to wyglada
revyag
  1. <?php
  2. echo $tekst[$_GET["id"]];
  3. ?>
NetJaro
  1. <?
  2. print $tekst['{$id}'];
  3. ?>
nospor
Cytat(NetJaro)
print $tekst['{$id}'];

I co to ma być? Nie wiesz ze w pojedynczych apostrofach zmienne nie sa interpretowane? Pomine juz fakt zbednyhc {} oraz to, iz przy twoim zapisie musi byc register_globals wlączone
Oczywiscie to co napisal revyag jest poprawne
nospor
@NetJaro czy ty sie nie umiesz przyznac do bledu? Na dodatek nie czytasz co pisze. Wyraźnie ci napisalem ze w pojedynczych apostrofach nie daje sie zmiennych, gdyż nie bedą one interpretowane, a ty dalej swoje walisz i dajesz zmienne w pojedynczych ciapkach ''. POucz sie podstaw.
I sorki, ale revyag ma dobrze. Zrobil dokladnie to, co ty probujesz osiągnąc ale sie pultasz na maxa

edit: no i cool, ale nastepnym razem nie usuwaj postów, bo moje przez to nie trzymają kupy i są jeden pod drugim
NetJaro
OK, zacznijmy od początku smile.gif

Po pierwsze, potrafię więcej niż podstawy. Po prostu źle zinterpretowałem zdanie, w jaki sposób ma zostać wyświetlony text ohmy.gif laugh.gif Potrafię się przyznać do błędu i przyznaję się. Po prostu źle zrozumiałem zdanie, w jaki sposób ma zostać wyświetlony tekst :roll2: Mój błąd :] Oczywiście mój poprzednij dobrze zrobił winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.