Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php + java <=> jak polaczyc ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
deamon
witam exclamation.gif
mam probelm potrzebuje aby plik .php3 został otwart w nowym oknie o ustawionej wielkosci (popup)

1. <META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
  2. <?php
  3. $fakta=file("logins.txt");
  4. $zaszyfr_haslo=md5($haslo);
  5.  
  6. $k=0;
  7. for($i=0;$i<count($fakta);$i++)
  8. {
  9. $avfakta=explode("|^^^|", $fakta[$i]);
  10.  
  11. if($login==$avfakta[0] && $zaszyfr_haslo==$avfakta[1])
  12. {
  13. $k++;
  14. include("home/users/piotr/homepage/sklep/alpha/index.php");
  15. }
  16. }
  17. if($k==0)
  18. {
  19. include("vaerin.php3");
  20. }
  21. ?>

chodzi mi dokladnie o czesc:

1. <?php
  2.  
  3. if($k==0)
  4. {
  5. include("vaerin.php3");
  6. }
  7. ?>

aby plik vaerin.php3 otwierał sie w popupie.
wiem ze nie da sie tego zrobic w php wiec trzeba uzyc javy lecz nie mozna tu uzyc skrypty javy bo to jest plik .php3

macie pomysły jak to zrobic??
naparwde mi to potrzebne

dzieki
deamon
TomASS
  1. javascript:
  2.  
  3. window.open(strona, '', 'menubar=no,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,scrollbars=no,resizab
    le=no,fullscreen=no,channelmode=no,width='+wid+',height='+heig+',left=150,top=100');
deamon
probowalem tak i caly czas jest blad:

Parse error: parse error, unexpected ':' in Baza/logowanie/granska.php3 on line 19

czyli line:

[php]
java script:window.open(strona, "vaerin.php3", & 39;menubar=no,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,scrollbars=no,resi
zable=no,fullscreen=no,channelmode=no,width='+wid+',height='+heig+',left=150,top=100');

?>

no i nie dziala....
nospor
przenosze na php poczatkujacy, gdyz poziom wiedzy autora tam nalezy zakwalifikowac . z racji ze chodzi o polaczenie js z php nie przenosze na js

to co podal ci TomASS nie jest kodem php exclamation.gif! masz to umiescic chociazby w echo i wyslac do przegladrki aby sie popup otworzyl.
deamon
wiem ze trzeba to podac w echo
ale problem nadal wystepowal
revyag
Pokaż jak to wywołujesz.
deamon
tak :

echo ("java script:window.open(strona, "vaerin.php3", & 39;menubar=no,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,scrollbars=no,resi
zable=no,fullscreen=no,channelmode=no,width='+wid+',height='+heig+',left=150,top=100')");
aleksander
po pierwsze używaj tagów [ php ] do umieszczania kodu php na forum po drugie opakuj to echo w apostrofy ( ' ) a nie cudzysłowy ( " )
nospor
@aleksander z całym szacunkiem do Ciebie,ale jak on to echo upakuje w apostrofy (') to tez bedzie mial blad, gdyz on w js tez uzywa apostrofow. Nalezy wiec kolege deamon odeslac do podstaw php i niech se poczyta o wstawianiu ' lub " w echo.
Jesli masz
  1. <?php
  2.  
  3. echo " nalezy wowczas znaki " poprzedzac znakiem  aby nie bylo bledu";
  4. echo 'jesli masz takie cos to wowczas znaki ' nalezy poprzedzac znakiem  aby nie bylo bledu'; 
  5.  
  6. ?>

Daj se te dwie linie do sryptu i zobacz co ci wypisze na ekreanie smile.gif

Chodzi o to ze przy " " nalezy w tekscie znak " poprzedzic \, czyli \" .

--
racja:) przeoczenie z mojej strony
alek
ennics
no i jeszcze dobrze byłoby poinformowac przeglądarkę że to jest skrypt JS
  1. <?php
  2.  
  3. print "<script language=javascript>javascript:window.open()</script>";
  4.  
  5. ?>
deamon
  1. <?php
  2.  
  3. echo ("<script language=javascript>javascript:window.open("vaerin.php3", & 39;menubar=no,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,scrollbars=no
    ,resizable=no,fullscreen=no,channelmode=no,width='+wid+',height=+heig+',left=150,top=100')</script>"
    );
  4. }
  5.  
  6. ?>

i jak tak jest to nic sie nie wyswietla.. dajcie mi tu jak ma byc ok questionmark.gif

dzieki i sroki
nospor
No mi coś takiego działa:
  1. <?php
  2.  
  3. echo ("<script language="javascript">window.open('vaerin.php3','tytul','width=200,height=200');</script>");
  4.  
  5. ?>
deamon
ok wielkie dzieki wszystko dziala winksmiley.jpg

serio thx
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.