Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HOSTING] Wybór odpowiedniego transferu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
razorblade
Planuję stworzenie serwisu (opartego na systemie CMS), o docelowej odwiedzalności 10.000-12.000 unik./miesiąc. Będą to głównie artykuły i zdjęcia - zwykły vortal (sporadycznie filmy, bez muzyki).
Zastanawiam się nad wyborem odpowiedniego hostingu, tzn. o odpowiednim transferze miesięcznym. Proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniej (optymalnej) wartości transferu. Na stronie jednej z firm hostingowych widziałem taki przelicznik: 1Gb trasferu = około 70.000 wyświetleń strony.
Jak to się ma do rzeczywistości i jaką sensowną wartość transferu wybrać? Dzięki za wszelkie sensowne uwagi:)

Poza tym wiadomo, że od razu nie osiągnę takiej odwiedzalności, na początek będzie to zapewne około 1.000-2.000 . Czy lepiej od razu zakupić "wypasiony serwer", czy lepiej na początek o gorszych parametrach, a potem przesiąść się na lepszy?

Zaznaczam, że nie proszę o wybór i wskazanie konkretnej firmy, lecz tylko o radę i przemyślenia na tem temat:)
NuLL
Serwery WWW -> HydePark
Sh4dow
proponuje znalesc hosting który ma mozliwosc "płynnego" przejscia ze słabszego konta na większe. Szkoda ładować tak dużych pieniedzy w cos co jest nie potrzebne od razu. Rkingsmiley.png
Ace
Zalezy... Ja hostuje kumpla mojego, ktory ma tylko bloga... Jest 19 a on juz ponad 3gb transferu zuzyl

powtarzam - blog smile.gif ze zdjeciami... + sporo unikow dziennie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.