Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zegar z różnymi strefami czasowymi
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Raven82
Witam, dawno tu nie zagladałem, bo i dawno nie programowalem. ;-)

Odrazu do sedna, na stronie internetowej umieścić chce zegar, a własciwie cztery zegarki, pokazujace czas w roznych miastach na swiecie. Nie mam pojecia jak sie za to zabrac poniewaz zegarki musza byc nie zalezne od czasu na komputerze internauty, jesli bede zmuszony i innego wyjscia nie znajde ewentualnie moze byc pobierany z serwera www gdzie strona bedzie biegala, ale wolalbym by byl calkowicie nie zalezny i przenosny!!
Wie ktos jak cos takiego mozna zorganizowac, skad pobrac czas??

Nastepny problem polega na tym, zegarki maja byc w formacie Godzina:Minuty:Sekundy, ktore u klienta odmierzane bedzie w czasie rzeczywistym.

Sadze ze jesli juz skrypt php pobierze jakos czas to dalej moge to juz zrobic na javie, kilka sekund opoznienia to nie problem.

Wiec wdziecny bede za wszystkie rady, przepraszam za zagmatwany temat, jesli cos musze jeszcze wyjasnic prosze pisac.

Dzieeekiiiii exclamation.gif!
Pigula
mi sie wydaje ze to lepiej rozwiazac tylko w javie, oczywiscie jezeli jest mozliwosc sprawdzenia w javie skad uzytkownik sie laczy
Raven82
OK, ale jesli np. sprawdze czas na kompie internalty
(gdzie ne zawsze jest ustawiona poprawna strefa czasowa)
to nie zawsze bedzie to poprawne, ale jesli ktos ma jakies pomysły na skrypt
to z checia sprobuje i tego rozwiazania.

PS. A czy ktos ma jakies inne propozycje questionmark.gif
yivan
moze spróbowac odczytac czas poprzez php z serwera czasu, wygenerować phpem kod Javascriptu dla 3 zegarków z odpowiednią poprawką i niech sobie liczą....
asterix1983
czas możesz pobierać ze stronki http://www.worldtimeserver.com/current_time_in_FR.aspx
dla każdego z osobna
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.