Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konfiguracja PHP+imap na windzie xp sp2
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
dado
Chciałem uruchomić imap na moim localhoscie i odznaczyłem z w php ini znaczek ; obok bibliiotek imap.dll zrestartowałek apacha i o to co mi się wywaliło nawet nie w przeglądarce ale nomralnie przez okno windy:

Cytat
Nie znaleziono procedury wejścia zif_warn_not_available w bibliotece php4ts.dll

Cytat
Unknow(): Uhable to load dynamic libary ./extensions\php_imap.dll - nie mozna odnalzeźć określonej procedury.

Jeśli ktoś z was wie jak poprawnie skonfigurować imap-a pod windą będę wdzięczny.

moja wersja php najnowsza apchache 1.3.23
s_w_ir
Może nie masz jednak tej biblioteki w swoim php. Inaczej - masz jakąś okrojoną wersje. Spróbuj na googlach lub php.net ściągnąć jakąś wersje tej biblioteki pod php i muięścić tam gdzie reszta biblotek php sie znajduje
dado
mam ją skopiwoałem wszytkie do system32

extension dir tez wydaje sie ok
c:\apache\php\extensions
crash
A próbowałeś w php.ini:
Kod
extension=php_imap.dll

Temat włączania rozszerzenia w php był poruszany już wielokrotnie, wystarczy poszukać...
dado
nie zawracałbym wam głowy gdyby wystarczyło odznaczyć ; w php.ini winksmiley.jpg
Ccn
U mnie w php.ini mam włączony IMAP do skryptu poczty przez WWW i śmiga. Oczywiście nie od razu, też srało, ale poszukałem w necie i znalazłem, jak chcesz to daj maila to prześle Ci imap.dll z mojego serva.
A serv mam na WinXP SP2 + Apache 1.3.* + php 4.3.11
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.