innym serwerze juz nie. proboem jest w zmeinnych sesji. Na pierwszej stronie
jest wszystko ok, a gdy przekazuje zmienne sesji na druga strone, to one juz
nei istenija, mimo, ze uzywam wszystkich session_start() na poczatku, i
zmeinne rpzekazuje przez $_HTTP_SESSION_VARS. O co tu chodzi? Dlaczego u mnie
to dizala a na innym serwerze nie?
A oto kody:
index.php
<?php ?> <?php @ $kod = $HTTP_POST_VARS['kod']; //pobranie wartosci zminnej kod z tablicy ?> <table border = "0" align = "center"> <tr> <td align = "center"><h3>Wprowadz kod</h3></td> </tr> <tr> <td align = "center"> <form action = "index.php?<?=SID?>" method = "POST"> //to co ma sie wyswietlic <?php } include('polacz_z_baza.inc'); polacz(); $ilosc_kodow = 0; $ilosc_wierszy = 0; $zapytanie = "select max(id_kodu) from kody"; $dobry_kod == false; for ($i = 1; $i <= $max_kod[0]; $i++) { $zapytanie = "select kod from kody where id_kodu=$i"; $tresc_kodu = $kod_baza[0]; if ($kod == $tresc_kodu) { $dobry_kod = true; //$zapytanie = "delete from kody where id_kodu=$i"; //usuniecie wykorzystanego raz kodu z bazy // $kwerenda = mysql_query($zapytanie); break; } } rozlacz(); if ($dobry_kod == true) { ?> <table border="0" align = "center"> <form name="ustalenie_plci" action="main.php?<?=SID?>" onsubmit="return checkRadios(this)" > //to, co ma sie wyswietlic w tym momencie </form><?php } else { // to, co ma sie wyswietlic w tym momencie } $_HTTP_SESSION_VARS['tresc_kodu'] = $tresc_kodu; $_HTTP_SESSION_VARS['kod'] = $kod; } ?>
i to wszystko dizala. problem zaczyna sie tutaj, w main.php:
<?php ?> <?php $kod = $_HTTP_SESSION_VARS['kod']; $tresc_kodu = $_HTTP_SESSION_VARS['tresc_kodu']; { } if ($kod == $tresc_kodu) { include('klasa.inc'); $asertywnosc = new pytania(); $plik_z_trescia = "tresc_pytan.txt"; $asertywnosc -> ustaw_plik($plik_z_trescia); $asertywnosc -> wyswietl_pytania($plik_z_trescia); } else { } ?>
Bo tu pojawia sie komunikat "Musisz podac kod", czyli tak, jakby ten kod sesji
nei istnial! A u mnie na kompie w domu jest wszystko ok, nawet SID jest
przekazywane w pasku adresu do kona, a na serwerze innym tylko za pierwszym
razem...
Co mam zrobic?? Bardzo pilna to sprawa dla mnie, wiec jak mozesz to
odpisz...

- Malina