Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mysql_pconnect
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mernest1
Chciałbym zastąpić komende mysql_pconnect lecz zbytnio nie wiem jak. Mam nadzieje że ktoś mi pomoże.

1. <?php
  2. # FileName="Connection_php_mysql.htm"
  3. # Type="MYSQL"
  4. # HTTP="true"
  5. $hostname_dbconn = "localhost";
  6. $database_dbconn = "baza";
  7. $username_dbconn = "root";
  8. $password_dbconn = "";
  9. $dbconn = mysql_pconnect($hostname_dbconn, $username_dbconn, $password_dbconn) or trigger_error(mysql_error(),E_USER_ERROR); 
  10. ?> 

Jakby ktoś mógł mi pomóc zastąpić ten kod jakimś innym o tym samym działaniu to byłbym wdzięczny.
chmolu
mysql_connect
Mernest1
nie zrozumiałeś mnie chciałbym zamienić mysql_pconnect inną komendą lub zmieninoną komndą mysql_connect dzięki któremu dało by się - Otworzyć "stałe" połączenie z serwerem MySQL.
dr_bonzo
A po co zmieniac, skoro mysql_pconnetc() wlasnie do tego zostalo stworzone.
[PL]Neon
A mysql_pconnect to niby pakuje świstaki w torby na śmieci?

mysql_pconnect" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
mysql_connect" title="Zobacz w manualu php" target="_manual

Zapraszam do lekturki winksmiley.jpg

Cytat
mysql_pconnect

Otwiera stałe połączenie z serwerem MySQL

mysql_pconnect() zachowuje się prawie jak mysql_connect() z dwoma zasadniczymi różnicami.

Pierwsza, podczas łączenia funkcja najpierw spróbuje znaleźć połączenie (stałe) już otwarte dla tego samego hosta, użytkownika i hasła. Jeżeli je znajdzie, jego identyfikator zostanie zwrócony zamiast otwierania nowego połączenia.

Druga, połączenie z serwerem SQL nie zostanie zamknięte po zakończeniu wykonywania skryptu. Zamiast tego połączenie pozostanie otwarte do późniejszego użycia (mysql_close() nie zamyka połączeń nawiązanych za pomocą mysql_pconnect()).

Dlatego też ten typ połączeń nazywany jest 'stałym'.
Mernest1
Dobra i tak nie skumaliście oco mi chodzi (wiem że to jest trudne tongue.gif ) ale najważniejsze że już ten problemik rozwiązałem z kolesiem. Temat Zamknięty.
guitar.gif
dr_bonzo
Jasne...

Co rozumiesz pod pojeciem stale polaczenie, przeciez w manualu jest to opisane -- nie o to chodzi? to o co?
Sabistik
eh..
Tak zrozumieli jak niesamowicie precyzyjnie wyjasniles.
Kocurro
Wybacz nam, że my słabi programiści nie zrozumieliśmy o co Ci mogło chodzić.

Spowodowane jest to tym, że nasz nadworny wróżkaż wziął wolne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.