Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką książkę wybrać?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
007slawek
Mam do wyboru dwie książki o php. Pierwsza to "PHP4 Biblia",Tim Converse, Joyce Park (Helion). Druga: "PHP4 od podstaw", Wankyu Choi, Allan Kent, Chris Lea, Gane (Helion). Którą mi polecacie, która jest lepsza.
ripman
Ja osobiście zaczynałem od PHP3 Heliona (no ale to PHP3 winksmiley.jpg )

Wg. bardzo poręczna i pomocna...

Ja bym wybrał tą biblie - widziałem w przelocie i sprawia miłe wrażenie.
mtq
Cytat
Mam do wyboru dwie książki o php. Pierwsza to "PHP4 Biblia",Tim Converse, Joyce Park (Helion)

Ja się z niej nauczyłem dużo, ale truuudno ją przeczytać.
Cytat
Druga: "PHP4 od podstaw", Wankyu Choi, Allan Kent, Chris Lea, Gane (Helion). Którą mi polecacie, która jest lepsza.

Nie czytałem, ale może łatwiejsza i przystępniejsza dla czytelnika. Zwróc uwagę, jak obie traktują te same zagadnienia, czy masz dodatek o MySQL, porady...
rzseattle
A ja pytam z czego sie uczyli nasi medrcy (castor, steru, seth ....)?
hyper
Po co komu ksiazki? ;-)

Do nauki najlepszy jest manual + odrobina ciekawosci.
castor
Cytat
Po co komu ksiazki? ;-)

eeetam ja tam z monitora nie lubie czytac jak mam ksiazke to przynajmniej jest przy czym zasnac :wink:

a na serio to mam BIBLIE cos jak tlumaczony Manulal tylko ze rozszerzony o przyklady.

a pozniej to tylko pisac pisac i jeszcze raz pisac no i czytac :wink:
steru
Cytat
Po co komu ksiazki? ;-)

zgadzam sie w 100% - nawet nie widzialem nigdy ksiazki o php
a procz manuala i ciekawosci w moim przypadku to po prostu praca
kryr
Ksiazke mozna postawic na szfce nocnej i czytac przed "zapadnieciem w sny" a z monitorem komputera jest juz duzo lepiej... Ksiazki rulez...
Mac
Nic Ci nigdy nie zastąpi książki :!: :!: :!:
smile.gif
Drakula
Ja właśnie zacząłem lekturę "php to proste" Christopher'a Cosentino. Jest naprawdę dobra, wszystko wyjaśnione na konkretnych przykładach wiele pomocnych w przyszłości ćwiczeń. Polecam ją każdemu początkującemu webmasterowi. Nie ma tam tak wszystkiego bardzo dokładnie opisanego ale jest opisane na rozum. Tak, że każdy początkujący php Maniac zrozumie z pewnością...
johno
rolleyes.gif Ja mam troche doswiadczenia z licznymi lekturkami: Helion i Biblie.
Biblie sa bardzo dobre, ale tragicznie sie je czyta. Czysta teoria.
Helion jest mniej profesjonalny, ale bardzo mily do czytania (np do poduszki laugh.gif ).
Ja do php kupilem (wczoraj) "php i MySQL" Helionu. Wydaje sie byc calkiem niezla
em1X
Cytat
Ja właśnie zacząłem lekturę "php to proste" Christopher'a Cosentino. Jest naprawdę dobra, wszystko wyjaśnione na konkretnych przykładach wiele pomocnych w przyszłości ćwiczeń. Polecam ją każdemu początkującemu webmasterowi. Nie ma tam tak wszystkiego bardzo dokładnie opisanego ale jest opisane na rozum. Tak, że każdy początkujący php Maniac zrozumie z pewnością...

no byli tu juz tacy co sie darli na wszystkich ze nic nie potrafia, prostego kursy na ygregu nie mogli zrozumiec.. takiego to tylko zapier.. ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.