Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [książki] Zaawansowany PHP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Hacker
Czy znak toś jakieś dobre książki na temat zaawansowanego php(programowanie obiektowe wykorzystywanie MVC itp. itd.)

[do adminów i moderatorów: jeżeli uważacie że ten temat nie pasuje do tego forum można przenieść (przepraszam nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat)]
hwao
Do hydeparku - modzi do dziela! nie obijac sie! smile.gif

Fajny nick winksmiley.jpg

Co do ksiazek, to czesto mamy na forum tkai temat, mozesz poszukac i znajdziesz szybko odpowiedz - chyba ze wpolisz czytac smile.gif
Diwi
Ostatnio zakupiłem sobie i powiem że książka świetna:

http://helion.pl/ksiazki/phpzpv.htm

Pozdrawiam
Hacker
Dzięki, sorry zapomiałem tego poszukać, ale za to na helionie książek szukałem. Ciekawą propozycją wydała mi się książka pt. "PHP5. Zaawansowane programowanie", ponieważ był tam rozdział o MVC, Smarty i innych ciekawych rzeczach. Co sądzicie o tej książce??. Natomiast w książce "php. Zaawansowane programowanie. Vademecum profesjonalisty" powiedziane jest o Singletonach, o których nie wiem nic. Może jeszcze powiem co umiem, a wy mi powiecie jaka książka jest odpowiednia dla mnie (żebym nie kupił czegoś czego nie będę rozumiał :roll2: ) umiem php na poziomie takim sobie, Java też tak sobie(to chyba może się przydać bo podobno w najnowszej wersji php ma dużo wspólnego z Javą) biggrin.gif, HTML(to chyba jasne) , trochę Pascala i VB, bardzo mało C++ i asm.
eS...
PHP5.Zaawansowane programowanie - fajna książeczka, mam czytam . jedyny minus to to ze w listingach jest dużo błędów biggrin.gif
sztosz
A ja proponuje coś takiego jak "Design Patterns" Można taki "pattern" podpiąć pod każdy język programowania I o to w sumie chodzi bo reszta to detale w stylu składni języka winksmiley.jpg
Hacker
Chodzi o to "Head First Design Patterns. Edycja polska"questionmark.gif Też ciekawa propozycja.
sztosz
Dokładnie o to: http://helion.pl/ksiazki/hfdepa.htm Przeglądałem ją po angielsku, zakladając że jest poprawnie przetłumaczona, to jest to naprawdę ciekawa pozycja.
athabus
Mam ta ksiazke. Jest poprawnie przetlumaczona - umknelo co prawda troche humoru z oryginalu ale i tak ksiazka jest bardzo dobra - zwlaszcza dla osob, ktore maja mgliste pojecie o wzorcach - mi bardzo pomogla zrozumiec koncepcje.
Hacker
Czyli dobra dla mnie biggrin.gif(nie mam żadnego pojęcia o wzorcach(a może mam tylko sam o tym nie wiem biggrin.gif))

Chyba kupie PHP5.Zaawansowane programowanie. Bo mis się podoba.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.