Czy coś takiego jest możliwe? Tzn - żeby wysłać dane z jednego formularza jednocześnie do dwóch podstron.
Problem ogólnie jest tego typu, że nie potrafię sobie poradzić z listą rozwijaną.
Chcę aby lista spełniała następujące zadania:
1. Jej zawartość zależy od wpisów w bazie danych. Jeśli w bazie nic nie ma to i tak pozostaje opcja nowy która robi tylko tyle że przekierowuje na podstronę nowy.php. Natomiast każda inna opcja przekierowuje na stronę kierunek.php ALE dodatkowo musi przekazywać wartość, która został wybrana z listy czyli np
mam na liści rozwijanej wartości:
NOWY
MECHANIKA
ELEKTRONIKA
Po wybraniu opcji nowy - idzie do strony nowy.php i nic nie musi więcej przekazywać.
Jeśli zaś wybiorę np Mechanika - idzie do strony kierunek.php i przekazuje do tej strony wartość MECHANIKA. Chodzi o to żeby można było na stronie kierunek.php odczytać tą wartość.
Narazie tyle - proszę o pomoc.
Próbowałem ustawić wartość action formularza na kierunek.php ale poza tym że przekazywanie wartości działałoby OK to znowu wybranie opcji nowy nie działa jak powinno. Eksperymentowałem dodając na początku kierunek.php case który po dla opcji nowy przekierowywałby na odpowiednią stronę - ale niestety nie chce to działać jak należy. Wiem, że to co robie to kluczenie po omacku ale po prostu nie mam pojęcia jak to zrobić
HELP, HIFE, POMOCY...