oto plik formularz.hml
<form action="mail.php" method="post" id="email" onreset="if (!confirm('Czy na pewno chcesz wyczyścić cały formularz?')) return false"> Miasto: <select name="miasto"> <option>Gdańsk <option>Warszawa <option>Łódź <option>Opoczno <option>Piotrków Trybunalski <option>Szczecin <option>Konin <input class="form2" type="submit" value="Wyślij!" /> <input class="form2" type="reset" value="Wyczyść" /> </form>
a oto plik mail.php
<?php $nadawca = $_POST["nadawca"]; $ja = "quba101@wp.pl"; //twoj mail $temat = $_POST["temat"]; $min_znak = 3; $min_znak_do_die = $min_znak + 1; $ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"]; $ksywa = $_POST["ksywa"]; $miasto = $_POST["miasto"]; $tresc = "Nick: $ksywa nMiasto: $miasto nIP: $ip nnTresc:n"; $tresc .= $_POST["tresc"]; $tresc .= "nn--------------------------------------------------------------------- nwiadomość wysłana z formularza"; $headers = "From: ".$_POST['nadawca']."n"; $headers .= "Return-Path: ".$_POST['nadawca']."n"; $headers .= "MIME-Version: 1.0n"; $headers2 = "From: ".$ja."n"; $headers2 .= "Return-Path: ".$ja."n"; $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1rn"; if ($nadawca == "" or $temat == "" or $ksywa == "" or $miasto == "" or $tresc == "") { } if ($funkcja <= $min_znak) { } if ($temat!=='Temat wiadomości'&&$_POST['tresc']!=='Treść listu'&&$nadawca!=='Twój e-mail') { } else { } ?>
Pozdrowienia i z gory dziekuje.
----edit----
1. Tym razem poprawiłem, ale od następnego posta prosze używać odpowiedniego bbCode. Poza znacznikiem [ code ] są jeszcze [ php ] i [ html ]
2. Czy to kolorwanie tekstu jest na pewno konieczne. Prosze się ograniczyć z takimi kolorkami.
~mike_mech