Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logowanie
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
ido
Witam,
problem wyglada tak - moge sie zalogowac, ale jak przechodze na nastepna strone to znowu mnie prosi o login i haslo, nie wiem gdzie szukac bledu?! czy to cos na serwerze sie stalo, czy cos ja przez przypadek zrobilem.. jestem załamany.

jest to skrypt MK Auth 1.0 - moze znacie

strona to http://lo6.szkoly.lodz.pl

Z gory dziekuje za pomoc.
gw007
a moze podeslal bys kod zrudlowowy bo bez tego chyba nikt Ci nie pomoze winksmiley.jpg
ido
oki, ale to jest kilka plikow, skrypt includuje je, a ja nie wiem gdzie szukac bledu ;/

tutaj jest plik login.php, przez niego sie loguje

1. <form action="index.php" method="post">
  2.  
  3. <input type="hidden" name="page" value="login">
  4. <input type="hidden" name="<?=SESSION_NAME();?>" value="<?=SESSION_ID();?>">
  5.  
  6. <font size="1" face="verdana" color="#275674">
  7. <br>&nbsp&nbsp;Aby mieć dostęp do wszystkich stron musisz się &nbsp&nbsp;zalogować, &nbsp;jeżeli &nbsp;&nbsp;nie&nbsp; masz &nbsp;jeszcze &nbsp;swojego <br>&nbsp&nbsp;konta to zarejestruj się.
  8. <br><br>
  9. &nbsp;<input type="text" name="login" value="<?=htmlentities($_POST['login']);?>" size="14" style="border: #7F9DB9 1px solid; background: #EEF2B6;">
  10.  
  11. <input type="password" name="passwd" value="" size="14" style="border: #7F9DB9 1px solid; background: #EEF2B6;">
  12.  
  13. <input type="image" src="_images/zaloguj.jpg" align="absmiddle" name="submit" value="Loguj">
  14.  
  15. </form>

to sie wyswietla po zalogowaniu:

1. <?php
  2. if (!$user->is_logged ())
  3. {
  4. include ('_forms/login.frm');
  5. echo "&nbsp;&nbsp;&raquo; <a href='register.php'>Nowe konto</a>n";
  6. }
  7. else
  8. {
  9. echo "<font size='1' face='verdana' color=#275674><br>&nbsp; Statystyki:";
  10. echo "<br><br><font size='1' face='verdana' color=#275674>&nbsp;&nbsp;&raquo; <a href="users.php">Wszystkich użytkowników: ". $user->count () . "</a>";
  11. echo "<br><font size='1' face='verdana' color=#275674>&nbsp;&nbsp;&raquo; Osób on-line: <script src='_online/online.php'></script>";
  12. echo "<br><font size='1' face='verdana' color=#275674>&nbsp;&nbsp;&raquo; Odwiedzin: ";
  13. include ('count.txt');
  14. echo "<br><font size='1' face='verdana' color=#275674>&nbsp;&nbsp;&raquo; Strona istnieje:";
  15.  
  16.  
  17.  
  18.  
  19. $szkola = mktime(date("H"), date("i"), 
  20. date("s"), date("m"), date("d"), 
  21. date("Y")) - mktime(0,0,0,10,31,2005);
  22.  
  23. print " ".floor($szkola/(60*60*24)).
  24. dni.";
  25.  
  26.  
  27.  
  28. echo "<br><br><font size='1' face='verdana' color=#275674>&nbsp;&nbsp;&raquo; <a href="index.php?page=logout&".SID."">Wyloguj [" . $user->user () . "]</a>";
  29.  
  30. }
  31. ?>

tutaj jest plik session.php

1. <?
  2. include ('_include/file.auth.class.php');
  3. if (!session_is_registered ('user'))
  4. {
  5. session_register ('user');
  6. $user = new auth ('_data/users.dat');
  7. }
  8.  
  9.  
  10. # logowanie, wylogowanie itp
  11. switch ($page)
  12. {
  13. case 'login' : $user->login (strtolower ($_POST['login']), md5 ($_POST['passwd']));
  14. break;
  15.  
  16. case 'logout' : $user->logout ();
  17. break;
  18. }
  19. ?>

no nie wiem, ja sprawdzalem kazdy plik z orginalem, nie widzialem roznic w skrypcie :/ nie wiem co sie stalo, jesli jakis plik pominalem to powiedzcie.

plis pomozcie, bo nie wiem co robic :/
Lars
session_register się nie używa razem z session_start
co do MkAuth to [tutaj] jest jego poprzednia, lepsza wersja.
ido
tzn nie rozumiem, ten skrypt dzialal i wszystko bylo okej, tylko pewnego razu trach i nie chodzi... i mam teraz zamienic skrypt?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.