Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z połączeniem z bazą
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pyrek
Witam mam taki problem jak narazie merytoryczny.

Mam program magazynowy posadzony na kompie w firmie i chcę zrobić skrypt umozliwiający zamówienia on-line jednak nie bardzo wiem jak rozwiązać tremat połączenia z bazą tego programu z zewnątrz, w sumie nigdy tego nie robiłem i zanim zaczne chciał bym uzyskać jakieś informacje dotyczące połączeń. Baza oczywiście stoi na winsql.

Prosze o podpowiedzi.

Widze że nikt nie odpisuje to może opisze jeszcze jedno pytanie.
Czy warto robić takie połączenie (wiadomo łączy się to z zagrożeniem kompa w firmie itd. ) czy lepiej zrobić jakiś moduł pobierający stany z bazy programu i uaktualniający baze w zamówieniach on-line. W sumie nie chce robić połączenia i pobierania i zapisywania danych bezpośrednio do programu tylo chodzi mi o stany magazynowe i listę produktów. W sumie nie wiem jak to rozwiązać. Może ktoś już robił coś takiego. POdsuńcie jakieś pomysły.
smentek
To da sie zrobic. Na 100 i jeden sposobów.

Stary jesets jak gosc ktory wszedl do salonu mercedesa i pyta sprzedawcy: "Czy ten samochod jezdzi tylko z gorki czy tez pod gorke? A jesli jezdzi pod gorke to jak?! Jakies pomysly pan ma?"

Twoje pytanie jest zbyt ogolnikowe.
To jest serwis dla programistów (mniej i bardziej zaawansowanych). Nie znajdziesz tu tego typu rozwiazan, trzeba odrobine wiedziec.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.