Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakieś głupoty z SESJĄ
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sokzzuka
może się i powtarzam, ale przeglądłem wszystkie tematy dotyczące sesji jakie były na forum(porady dla poczatkujach tez) i nie moge rozwiązac problemu jaki mi wyskakuje gdy chce zainicjalizowac sesje, mianowicie:

Cytat
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at c:\wamp\www\panel_administracyjny\rejestracja i log\sesja.php:1) in c:\wamp\www\panel_administracyjny\rejestracja i log\sesja.php on line 1

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at c:\wamp\www\panel_administracyjny\rejestracja i log\sesja.php:1) in c:\wamp\www\panel_administracyjny\rejestracja i log\sesja.php on line 1

skrypt:

Kod
<?session_start(); ?>

a i sprawdzalem w katalogu /tmp i sesje(puste) sa tworzone i zapisywane...

nie wiem albo jestem niedorozwiniety ale wydaje mi sie ze skoro nie includuje nic przed wywolaniem sesji a tymbardziej nie mam nawet spacji przed wywolaniem, to powinno wszystko dzialac,

co do platformy, to uzywam WinXP:SP2/WAMP5 (PHP5, MySQL, Apache)
prosze o jakieś rady bo ten zonk wstrzymuje mi pisanie stronki...
kszychu
A <? masz w pierwszej linijce skrypty? Tam nie może być nic przed, nawet pustej linii.
sokzzuka
skrypt jest dokladni taki jak zacytowalem, robie system logowania i mialem dosc duzo napisane ale to mi wyskakiwalo, wiec zrobilem skrypt w ktorym jest tylko ta jedna funkcja na samym poczatku bez zadnych spacji bez kompletnie niczego, azeby zobaczyc w czym jest problem i mimo tego wyskakuja mi te errory
mike
Zamykam.

Ten temat był już przerabiany setki razy.

P.S.
Wpisz sobie do wyszukiwarki headers already sent i znajdziesz odpowiedź.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.