Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wzkaznik pisania na inpucie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Dex1987
Witam,

chciałbym zrobić coś takiego ze gdy wejde na strone wzkaznik pisania będzie się pojawiał w polu input, te pole nie na samym początku

Pozdrawiam dex.
ikioloak
  1. ...
  2. <body onload="document.getElementById('cel').focus()">
  3. ...
  4. <input type="text" id="cel">
  5. ...
  6. </body>
  7. ...

moze cos takiego?
Dex1987
dzieki wielkie, wszystko dziala

EDIT
a nie wiesz moze jak zrobic zeby na ie i na innych przegladarkac po nacisnieciu entera zostal wyslany input submit? i jeszcze jak zrobic zeby zawsze pokazywala sie dolna czesc textarea?

pozdrawiam
Zajec
Cytat(Dex1987 @ 2005-12-09 20:17:58)
a nie wiesz moze jak zrobic zeby na ie i na innych przegladarkac po nacisnieciu entera zostal wyslany input submit?
Umieścić input w <form> ? Naciśnięcie entera powinno domyślnie wysłać formularz.

Cytat(Dex1987 @ 2005-12-09 20:17:58)
i jeszcze jak zrobic zeby zawsze pokazywala sie dolna czesc textarea?
Naprawić kod.
Dex1987
@Zajec mi na ie po nacisnieciu entera nie wysyla formularza, a co do drugiego problemu zapomnialem dodac ze po odswiezeniu strony cool.gif
Zajec
1) A masz w formularzu input submit?

2) Ale co się dzieje z tym textarea? Jest przykryte inny elementem? Jest źle renderowane przez jakąś przeglądarkę? Część jest poza stroną?
Dex1987
poprostu zwykly formularz textarea input text i input submit looknij sobie http://dex.tarnow.net.pl wpisz byle co aby pokazal sie pasek w textara i po wpisaniu nowej komendy pasek jest u samej gory a ja bym chcial go widziec na dole :]
Zajec
Myślałem, że mówisz o samym polu textarea, a nie jego zawartości.

To czego szukasz, to przewijanie zawartości elemntu za pomocą JS. Nie wiem jak to zrobić, poszukaj. W każdym razie nie przejdzie to za pomocą (X)HTML.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.