Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mail w MIME
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Palli
No otoz mam problem z wysylaniem maila w postaci HTMLowskiej - moze byc to spowodowane jakimis restrykcjami ktore ma nalozone konkretny serwer, czy to powinno dzialac wszedzie?
Sir Blade
Pytanie czy twoj skrypt jest ok. Czy serwer na ktorym masz strone obsluguje funcje mail.Ponizej czesc mojego skrytpu z mojej strony

$adres_komp = ("$REMOTE_ADDR");
$temat="kontakt ze mna $imie_nazwisko";
$mailto="twojadres@mail.pl";
$headers = "MIME-Version: 1.0rn";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1rn";
$headers .= "From: wwwrn";
$mailbody="-----------------<br><p>Wiadomosc od : $imie_nazwisko<br><p>Adres email : $t_email <a href='mailto:$t_email'>odpisz</a><br><p>Wiadomosc : $wiadomosc<br>-----------------<br>Wpis z kompa : $adres_komp";

mail($mailto,$temat,$mailbody,$headers);

8O
Palli
Cholera, nie mam pojecia dlaczego wtedy mi nie dzialalo (trzaskalem z tutoriali, MANUALA i nic) a to zadzialalo... no po prostu ZONK, ale thx koles - masz u mnie browca smile.gif - bezalkoholowego winksmiley.jpg
Sir Blade
Cytat
ale thx koles - masz u mnie browca smile.gif - bezalkoholowego winksmiley.jpg

co to za piwo co nie ma w nim alkoholu?questionmark.gif winksmiley.jpg

laugh.gif
Palli
XX Wiek - takie czasy smile.gif
Palli
Aha jeszcze jedno pytanie - jak wysylam maila, nie daje w naglowku gdzie ma wracac blednego maila to wraca on do admina serwera tak? No a jak wpisze return-patch "moj@mail.pl", to czy w przypadku jak mail nie istnieje, albo adres jest bledny wroci sie TYLKO do mnie, czy do mnie I jakas kopia do admina? Chodzi mi po prostu o to, ze jak wysylam sporo maili i powiedzmy 150 adresow juz nie ma, lub sa bledne, zeby nie zasmiecac adminowi skrzynki... Please Help meeee smile.gif
Sir Blade
Cytat
I jakas kopia do admina?  
... Please Help meeee smile.gif

ZAWSZE tez jakas kopia do admina

laugh.gif
Sir Blade
gramatycznie to moze nie bylo ale ....
castor
Cytat
Cytat
I jakas kopia do admina?  
... Please Help meeee smile.gif

ZAWSZE tez jakas kopia do admina
laugh.gif

na malych i nie profesionalnie prowadzonych serwerach to tak..

....po to daje sie returnPath zeby skrzynki serwera nie zasmiecac :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.