dodawanie (dodaj.php):
<?php if ($message) { /* uncomment the next two lines to strip out html from input */ $message = "<B>$name </B> $date<P> $message <BR></p>"; } ?>
<INPUT type="submit" name="submit" value=" Dodaj " style="background-color: #990000;" class="ad">
wczytywanie:
komentarze są zapisywane w pliku .comment jeden obok drugiego:
Kod
<B>Ktoś </B> 31/12/2005 14:52<P> To jest test. <BR></p><B>Ktoś 2 </B> 31/12/2005 14:53<P> Test 2 <BR></p><B>Ktoś 3 </B> 31/12/2005 14:53<P> Test 3 <BR></p>
A chce tak, aby:
1. Komentarze były zapisywane jeden pod drugim w pliku .comment, aby jeden komentarz można było wyświetlić w jedej komórce tabeli, a drugi w drugiej.
2. Zastosować komentarze zatwierdzane przez admina, coś takiego:
<? $plik = "dodaj.php.comment" if ($znak="#") { //wtedy, komentarz nie byłby wczytywany } else if ($znak="") { //wtedy, komentarz byłby wczytywany } ?>
Jak to przerobić? Jestem początkujący, więc nie wiem.
W przyszłości jak mi się uda jakiś dobry serwer SMTP "odpalić", to spróbuje też dodać powiadomienie emailem, ale jak na razie to w niząb nie wiem jak

Ok, aby komentarze były zapisywane jeden pod drugim już wiem jak.
A teraz dodałem coś takiego:
<?php if ($message == '') { echo("<CENTER><p class=txt><b>Nie wszystkie pola zostały wypełnione.<br>Wypełnij je i kliknij przycisk "dodaj".</b><br><br></p></CENTER>"); } elseif ($name == '') { echo("<CENTER><p class=txt><b>Nie wszystkie pola zostały wypełnione.<br>Wypełnij je i kliknij przycisk "dodaj".</b><br><br></p></CENTER>"); } elseif ($email == '') { echo("<CENTER><p class=txt><b>Nie wszystkie pola zostały wypełnione.<br>Wypełnij je i kliknij przycisk "dodaj".</b><br><br></p></CENTER>"); } ?>
I nie wiem jak zrobić, aby ten tekst nie był wczytywany przy starcie strony, lecz po kliknięciu przycisku dodaj, gdy jakiś tekst jest nie wpisany.