Wczoraj dostałem maila od właściciela serwera dedykowanego, na którym mam serwis na IPB 2.1.3
Cytat
sluchaj jest maly problem,
otoz twoje forum zjadu 20% uzycia calej mocy obliczeniowej serwera co jest sprzeczne z swiadczeniem uslug,
[...]
nie wiem na jakim silniku jedzie to forum ale jesli phpbb lub IPB to da się to zoptymalizowac i trzeba to zrobic, bo bedzie krucho, admini sa nieugiecii
jeseli jest to IPB to w panelu admina sa ustawienia do cpu i trzeba je zoptymalizowac
otoz twoje forum zjadu 20% uzycia calej mocy obliczeniowej serwera co jest sprzeczne z swiadczeniem uslug,
[...]
nie wiem na jakim silniku jedzie to forum ale jesli phpbb lub IPB to da się to zoptymalizowac i trzeba to zrobic, bo bedzie krucho, admini sa nieugiecii
jeseli jest to IPB to w panelu admina sa ustawienia do cpu i trzeba je zoptymalizowac
i właśnie mam pytanie - gdzie w ACP moge cokolwiek ustawić, co spowoduje mniejsze obciążenia CPU serwerka ? Bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia a nie znalazłem nic konkretnego w dokumentacji z IPS'u ?
Może ktoś wie co, gdzie i jak ustawic aby moje forum generowało mniejsze obciążenia ?
Mam nadzieję, że mistrzowie wócili juz do sił po sylwku

Dzięki soczek.GIF