Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Identyfikator sesji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
camelx
Mam taki problem, na początku dokumentu umieściłem session_start(). Teraz zawsze kiedy pierwszy(!) raz wchodzę na stronę, do każdego linku dodawany jest identyfikator sesji (index.php?c=...&PSPSESSION=...). Kiedy odświerzę stronę już tego nie ma. Czy da się jakoś "wyłączyć" to dodawanie identyfikatora do każdego url'a? Trochę mi to przeszkadza, bo dodawane jest &PHPSESSION... zamiast &. Przez to jest mały problem ze zgodnością z xhtml (bo bez tego jest w 100% valid).
aleksander
wszystko masz w php.ini zarówno zmiana separatora & jak i trzymanie session ID nie w linku tylko w sesji.

arg_separator.output
session.use_cookies
session.use_trans_sid
FiDO
Zeby byl generowany odpowiednik separator ustaw zmienna arg_separator.output w php.ini (lub przez ini_set" title="Zobacz w manualu php" target="_manual).
Jesli jednak chcesz to wylaczyc to wylacz opcje session.use_trans_sid w analogiczny sposob.
camelx
Użyłem ini_set do zmiany arg_separator.output i wszystko działa. Wielkie dzięki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.