Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak umieścić dowolny plik w pliku z kodem php?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość_Dark Man
Witajcie

Czy jest możliwość aby móc umieścić n. plik jp w pliku php?
To znaczy chodzi mi o to czy zamiast odwoływać się kodem w pliku index.php do pliku maly_obrazek.jpg, to czy można ten maly_obrazek zawrzec jakos w pliku index.php?

Dzięki z góry za odzpowiedzi smile.gif
Zajec
1) Otwierasz plik index.php przekazując mi w GET jakąś zmienna odpowiednią

2) index.php wykrywa, że została przekazana zmienna i nie wyświetla strony

3) index.php za pomocą GD pobiera obraz z jakiegoś pliku graficznego i go wyrzuca jako obrazek

O GD masz wystarczająco w manualu.
Gość_Dark Man
to chyba się nie zrozumieliśmy :/
Ja znam się na obrazkach, ale ja nie chce za każdym razem pobierać obrazka z innego pliku, gdyż ja chce mieć ten obrazek zapisany w tym samym pliku index.php

Nie wiem czy mnie zrozumiano :/
Gość_Dark Man
wow, to już tylko jedna osoba potrafi to rozwiązać? i tej jednej osobie trzeba zapłacić :/

biZbig:
ale żeś wielki znawca, tylko liczysz na prowizje od mojej płatności
FiDO
Jak chcesz za darmo to zajrzyj np. do kodow biblioteki JpGraph. Tam tez czesc ikon jest zdefiniowanych na stale w kodzie.
Guest
Proponuje zainteresować się Base64 Encoder / Translator lub Data: URL - załączanie plików w dokumencie
bigZbig
@Gość_Dark Man - powyzszy wpis jest mojego autorstwa - zaznaczam to abys wiedzial ze jestem Ci zyczliwy i chce pomoc. Jakbys sie lepiej przyjrzal odsylaczowi do web.reportera to prowadzi on bezposrednio do artykulu, a nie za posrednictwem ktores z moich stron. Nie wstapilem do programu partnerskiego web.reportera wiec nie oskarzaj mnie o chec zarobku. A jakbys byl bardziej obrotny to sam bys uzyl wyszukiwarki.

Znalazłem jeszcze taka funkcje dla zainteresowanych
  1. <?php
  2. //funkcja odczytująca plik i kodująca go d o formatu base64 zgodnie z RFC 2045
  3. function fileopenanddecode($file) {
  4. if (is_readable($file)) {
  5.  $fd = fopen($file, "r");
  6.  $plik = fread($fd, filesize($file));
  7.  $encoded = chunk_split(base64_encode($plik));
  8.  fclose($fd);
  9. }
  10. return $encoded;
  11. }
  12. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.