Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: formularze -> wysyłanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sivy
witam!

chciałbym się dowiedzieć czy i jak możnaby wysłać dane z formularza jednocześnie do 2 plików. powiedzmy, że chciałbym posłać zapytanie go google i jednocześnie do skryptu zajmującego się statystykami.

możnaby to zrobić zapewne tak, że:

Kod
[formularz] ---> [skrypt pośredniczący]   ---> [plik1]
                                 \
                                   ----> [plik2]

ja jednak chciałbym jakoś od razu wysłać z formularza do obu plików,

pozdrawiam!
bigZbig
Ale mozesz wuslac najpier do skryptu zajmujacego sie statystykami, a potem skrypt ten posle to dalej do google no chyba ze nie masz dostepu do skryptu ze statsami.
sivy
no i tak chyba zrobie... mimo to chciałbym za jednym klikiem na raz to wysyłać...
espeen
Też miałem taki problem i użyłem pliku który pośredniczył w przesyłaniu danych między tymi dwoma plikami, innego sposobu niestety nie znam.
dtb
formularz -wyslany-formularz> staty -wyslane-naglowki-za-pomoca-funkcji-header> google
funkcja header przejdzie do strony google z odp. naglowkami a do przegladarki nie trafi zadna infomacja. jezeli user beda na google kliknie wstecz to nie przejdzie do strony ze statami tylko od razu do strony z formularzem (i chyba o to ci chodzi, nie?)
bigZbig
Cytat(dtb @ 2006-01-18 22:06:21)
funkcja header przejdzie do strony google z odp. naglowkami a do przegladarki nie trafi zadna infomacja. jezeli user beda na google kliknie wstecz to nie przejdzie do strony ze statami tylko od razu do strony z formularzem (i chyba o to ci chodzi, nie?)

@dtb nie wiem czy o to chodzi sivemu ale ja nic nie rozumiem
sivy
mniej więcej o to smile.gif

pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie :
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.