Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ograniczenia wykonywania skryptow php
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
brachu
Mam pytanie jakie sa ograniczenia w plikach ini odnosnie wykonywania skryptow php?

Problem polega na tym, ze mam skrypt, ktory powinien robic backup bazy danych - baza jest dosc duza okolo 100MB - i ten skrypt mi sie wyrzuca po okolo minucie pracy.

Pozmienialem wartosci: max_execution_time i mysql.connect_timeout na 60000 i dalej robi mi to samo.

Skrypt dziala tak, ze pobiera sobie z bazy po 100 rekordow otwiera plik i dopisuje do niego te 100 rekordow i zamyka go i tak w kolko - w zalozeniach ma dzialac dopoki nie pobierze wszystkich danych z bazy - ale jak widac nie dokonca tak jest sad.gif

Chcialbym wiedziec jakie sa ograniczenia, ktore moga powodowac konczenie pracy skryptu przed czasem i jak mozna sobie z nimi poradzic?

Wielkie dzieki za ewentualne podpowiedzi

Pozdro
aleksander
zauwarzylem ze jak sie da w max_exec... duza liczbe to on tego nie uznaje. a nie mozesz robic header location po 100 rekordach na siebie samego?
brachu
Pewnie masz racje z max_exec... ale wydaje mi sie, ze administrator serwera, na ktorym mam postawiony serwis zablokowal calkowicie mozliwosc zmiany czasu wykonywania skryptu i mam jedynie 30 sekund a mi przydaloby sie z 10 min sad.gif header location moze byc dobrym pomyslem... cos bede kombinowal i zobaczymy winksmiley.jpg

Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.