<? class pomysly_szukaj { /** [wyszukiwanie] kategoria */ var $_kategoria; /** ile pomyslow na strone */ var $_ile = '10'; /** [wyszukiwanie] sposób sortowania */ var $_sort = 'desc'; /** [wyszukiwanie] szukane slowo */ var $_keyword; /** [wyszukiwanie] wedlug autora */ var $_autor; /** wyniki wyszukiwania */ /** ustawia parametr szukania - ile */ function ustaw_ile($ile){ $this->$_ile = $ile; } /** ustawia parametr szukania - sortowanie */ function ustaw_sort($sort){ $this->$_sort = $sort; } /** ustawia parametr szukania - slowo do szukania */ function ustaw_keyword($keyword){ $this->$_keyword = $keyword; } /** ustawia parametr szukania - slowo do szukania */ function ustaw_autor($autor){ $this->$_keyword = $autor; } /** przygotowanie do wyswietlenia */ function do_wyszukiwania(){ /* usuwanie zbednych spacji */ /* usuwanie znacznikow html */ } function szukaj(){ /* laczenie z baza */ connect(); /* tworzenie zapytania */ $wykonaj = mysql_query($query); /* wrzucanie danych do tablicy */ while ($row = mysql_fetch_array($wykonaj)) { ?>
ale doszedlem do momentu w ktorym pobieram dane z bazy... no i mam klopot bo nie wiem w jaki sposob to zapisac do tablicy i w jaki sposob to potem wyciagac z niej... poprostu nie wiem w jaki sposob mam dodac to wszystko do tablicy zeby to dzialalo wogole... klasy nie testowalem jeszcze wiec jesli ktos widzi blad to bede wdzieczny jak mi go pokaze