Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Firefox zasysa plik a IE nie.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ogonn
Witam o o skrypt do wylistowania zawartości folderu.Nie moge dojś do tego dlaczego IE nie chce pobierać wylistowanych plików(po kliknieciu na link do pliku wyskakuje komunikat windowsowski ze nie może odnalezc serwera i lipa).Firefox poprawnie pobiera plik.
  1. <?
  2.  
  3. ###############################
  4. # funkcja do pobierania listy plikow i katalogow #
  5. ##############################
  6. function get_dirlist($dir)
  7. {
  8. $dirlist=array();
  9.  
  10. $dh=opendir($dir);
  11. if ($dh)
  12. {
  13.  while ($filename=readdir($dh))
  14.  {
  15.  if (!is_file($filename) and !is_dir($filename))
  16.  {
  17.  $dirlist[]=$filename;
  18.  }
  19.  }
  20.  closedir($dh);
  21. }
  22. else
  23. {
  24.  return false;
  25. }
  26.  
  27. asort($dirlist);
  28. return $dirlist;
  29. }
  30.  
  31.  
  32.  
  33.  
  34.  
  35. $dirs="files";
  36. $dir = get_dirlist($dirs);
  37. $ile=count($dir);
  38. echo("
  39. <br><br>
  40. <table align=center width=500 border=1 rules=all>
  41. <tr><td bgcolor=#000000 colspan=2><font size=2 color=white><small><b>[plikow: $ile]</b></small></td></tr>
  42. <tr><td class='pas'>
  43. ");
  44. for($a=0;$a<$ile;$a++)
  45. {
  46. $rozszerz=strstr($dir[$a],".");
  47. $wielkosc=round(filesize("$dirs/$dir[$a]")/1024,1);
  48. if($dir[$a]!='index.php')
  49. echo("
  50. &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
  51. <a href='$dirs/$dir[$a]'>$dir[$a]</a> <font size=1>[$wielkosc KB]</font><br>"
  52. );
  53. }
  54. echo("</td></tr></table>");
  55.  
  56. ?>

Dziex za pomoc.
LBO
gdzies u cibie musi byc blad.. moze cos w ustawieniach - nie wiem.. u mnie dziala bardzo ladnie smile.gif na IE, firefoxie, netscapie i operze
ogonn
U wszytskich ludków ktorym podeslalem link do strony nie moga pobrać tych plikow bo wywala im dokladnie to samo w tym takze u mnie na IE chociaz z niego niekpzystam smile.gif
LBO
link do strony powiadasz? no to problem rozwiazany - chociaz nie znam odpowiedzi tongue.gif.. wina lezy po stronie serwera... u mnie dziala, bo przetestowalem na swoim... i tyle
ogonn
Aha rozumiem :]
Hmm jest to serwer darmowy i nie mam nic do gadania :] No trudno trza żyć dalej.
Dzieki:)

Edit:
Dopytam jeszcze jaka opcja w php moze być za to odpowiedzialna ze IE daje ciała?
Ociu
Żadna. php działa po stronei serwera.
rogrog
a moja koleżanka miała ostatnio nawet problem z pobraniem pliku odt z serwera... zwykłego statycznego pliku... oczywiście tylko pod IE, bo Firefox nie miał tego typu problemów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.