Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kiedy meta nie wystarcza
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
eMatys
Moja stroną strone osłóguje znany już Wam skrypcik
  1. <? if (isset($dzial)) include("dzial/".$dzial.".inc.php"); else include "dzial/start.inc.php"; ?>
, który jest usadowinony w tabelce gdzie sie ma wyswietlac. Działa dobrze lecz... jesli w pliku costam.inc.php znajduje sie tabelka wtedy dokument nie wyswietla polskich znaków. Czy mógłby ktos dopisac do tego kodziku małą adnotacje - by zawartosc strony była wyswietlana z polskimi ogonkami...

Z góry dziekuje.

PS ort poprawiony smile.gif
strife
  1. <? 
  2. header("Content-type: text/css; charset=ISO-8859-2");
  3. if (isset($dzial)) include("dzial/".$dzial.".inc.php"); else include "dzial/start.inc.php" ?>

questionmark.gif

Będzie działać o ile masz polskie znaki zapisywane zgodnie z iso-8859-2 ...

Uprzedając kolejne pytanie, dotyczące headers already sent od razu mówię, że temat był na forum niejednokrotnie, jak i na wortalu jest artykuł. O ile będziesz miał błąd.

Popraw błędy ort. w poście... winksmiley.jpg

Pozdrawiam!
eMatys
  1. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/dealer/main/pkg/e3m4a5tys/html/index.php:9) in /home/dealer/main/pkg/e3m4a5tys/html/index.php on line 108

szukalem w wortalu jak równiez na forum ale informacji na temat rozwiazania tego problemu nie znalazlem. Przepraszam ze poruszam temat ponownie ale nie umiem sobie z nim poradzic.
crash
Cytat(eMatys @ 2006-01-29 16:11:56)
  1. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/dealer/main/pkg/e3m4a5tys/html/index.php:9) in /home/dealer/main/pkg/e3m4a5tys/html/index.php on line 108

szukalem w wortalu jak równiez na forum ale informacji na temat rozwiazania tego problemu nie znalazlem. Przepraszam ze poruszam temat ponownie ale nie umiem sobie z nim poradzic.

Chyba sobie żartujesz! Przecież ten "problem" pojawia się tu częściej niż nowe tematy tongue.gif WYSZUKIWARKA!
eMatys
Panie Kolego, naprawde urzyłem wyszukiwarki przeczytalem kilkanascie postów na ten temat i nie udalo mi sie naprawic tego problemu. Proszę o pomoc. Wiem do czego służy wyszukiwara, znam też google.
mike
Jaja sobie robisz, tak jak napisał ~crash. Ten temat jest częstszy niż wschody słońca.
A co do wyszukiwarki:
ype=topics&highlite=headers+already+sent' target='_blank
+
wiki.php.pl :: <a href='http://wiki.php.pl/index.php/Cannot_add_header_information_-_headers_already_sent_by..' target='_blank'>http://wiki.php.pl/index.php/Cannot_add_he...ready_sent_by..</a>.

Jak będziesz potrzebował tutoriala do wyszukiwarki (a potrzebujesz) to się zgłoś tongue.gif

Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.