Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FPDF error: Some data has already been output...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
NoiseMc
Zgłupiałem :|

Wszystko ładnie sobie działało aż pewnego dnia w sumie bez powodu wyskoczył komunikat "FPDF error: Some data has already been output, can't send PDF file".

Korzystam z "najnowszej" wersji FPDF z 2004 r

Mam:
PDF Support enabled
PDFlib GmbH Version 5.0.3
Revision $Revision: 1.112.2.11 $

Wypuszczam PDF:
  1. <?php
  2. $pdf->Output();
  3. ?>

bez parametrów czyli domyślnie idzie do przeglądarki z nagłowkiem: application/pdf

Dorzucam kilka PNG - ów w sposób:
  1. <?php
  2. $this->Image ( '../grafika/goh_pdf_stopka.png', 52, 278, 150 );
  3. ?>

Czy ktoś miał podobny problem ?
matipl
Cytat(NoiseMc @ 2006-01-31 10:51:50)
"FPDF error: Some data has already been output, can't send PDF file".

chyba z tego komunikatu jasno wynika, że przed $pdf->output() wyswietlasz jakis np. bialy znak, lub inne dane
NoiseMc
Tak, sprawdzałem nic nie wypuszczał przed wysłaniem nagłowków. Problem leżał po stronie fonta, którego załączałem. Zrobiłem jeszcze raz MakeFont i działa, ale nie mam pojęcia jaki był problem
hammer_4_witch
Cytat(matipl @ 31.01.2006, 23:15:26 ) *
chyba z tego komunikatu jasno wynika, że przed $pdf->output() wyswietlasz jakis np. bialy znak, lub inne dane

Świetna odpowiedz na pewno komuś tym pomogłeś dry.gif Takie zarozumiałe zwroty ... Wracając do tematu przyczyną może byc includ jeśli np. przed generowanym pdf masz jakiś dajmy na to :
  1. <?php include_once ('fajna_funkcja.php') ?>
i już pojawia sie nam błąd.

Jeśli komuś pomogłem to dobrze jeśli nie to może nie zaszkodziłem chodziaż tongue.gif
phpion
Cytat(hammer_4_witch @ 31.05.2009, 08:39:19 ) *
Świetna odpowiedz na pewno komuś tym pomogłeś dry.gif

Ty również. Nie ma to jak odpowiadać na posty sprzed grubo ponad 3 lat. Poza tym: odpowiedź, której się czepiasz, jest jasna i klarowna.
maly_swd
A plik z ktorego to wywolujesz nie jest zapisany w UTF-8 z BOMem?
hammer_4_witch
Cytat(phpion @ 31.05.2009, 10:15:42 ) *
Ty również. Nie ma to jak odpowiadać na posty sprzed grubo ponad 3 lat. Poza tym: odpowiedź, której się czepiasz, jest jasna i klarowna.

Może i z ponad 3 lat ale jakoś do tej pory nikt nie umie tego "jasno" wyjasnić ^^ a czepiam sie tylko tego że oprócz białego zanku nic konkretnego. Jeśli ktoś jest lajkonikem i tak nic ona by mu nie dała. Zresztą nie czepiam sie tylko wyrażam opinie tongue.gif
erix
To jest temat w stylu headers already sent...

Kolejny nic nie wnoszący post (pytanie typu "co to" bez wcześniejszego użycia wyszukiwarki) - lock.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.