Ma napisac system ktory bedzie umozliwial dodawanie informacji do bazy i teraz moje pytanie. jaka baze wybrac do tego zadania. rekordow bedzie okolo 20000 rocznie. kazdy rekord bedzie skladac sie z 10-12 pol po maksymalnie 50 znakow kazde. dane beda usuwane co 5-6 lat czyli w bazie bedzie przechowywane jakies 100000-120000 wpisow. klient chce mysql. ja nigdy nie robilem projektow wykorzystujacych tak wielkie bazy wiec prosze zeby ktos napisal czy mysql wystarczy do tego zadania. jezeli nie to jaka inna baze uzyc oczywiscie musi byc darmowa ach oprocz przeszechowywania musi wytrzymywac wyszukiwanie wiebieranie rekordow z pewnych obszarow czasowych itp itd.
nospor
3.03.2006, 12:20:14
Z tego co się orientuje, to taka liczba rekordów dla Mysql to nie problem. Jeśli nie będziesz potrzebowal żadnych "kosmicznych" (kosmicznych dla mysql, bo dla innych baz to norma ) funkcjonalności, to mysql się nada.
SongoQ
3.03.2006, 16:24:50
Oczywiscie ze sie na da, ale tak jak @nospor pisal podstawowe rzeczy. Ja jak zawsze polecam PG lub ORACLE
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.