Mam formularz z którego za pomocą zmiennej jest przekzywana wartość wykorzystywana do zapytania w MySQL.
Jest także skrypt który porcjuje wynik zapytania z bazy.
Jeżeli na serwerze jest włączone session.use_trans_sid to sesja przekazuje zmienna pobrana z formularza do skryptu obsługująceho porcjowanie. Natomiast jeżeli jest wyłączony sid to oczywiście nie dizała, tylko ja nie wiem jak ręcznie dopisac SID do skryptu obsługująceho porcjowanie. Oto istotne fragmenty kodu:
<? //zmienne z formularza $gminy=$_POST['gminy']; $branze=$_POST['branze']; $firma=$_POST['firma']; $_SESSION['gminy']=$gminy ; $_SESSION['branze']=$branze ; $naStronie = 2; if($_GET['strona']) $strona = $_GET['strona']; else $strona = 0; //zapytanie do bazy if(!$firma) { if ($gminy * $branze >= 1 ) $zapytanie =("SELECT * FROM chrzan WHERE '$_SESSION[branze]'=branza AND '$_SESSION[gminy]'=gmina LIMIT $start,$naStronie"); if ($gminy * $branze < 1 ) $zapytanie =("SELECT * FROM chrzan WHERE '$_SESSION[branze]'=branza OR '$_SESSION[gminy]'=gmina LIMIT $start,$naStronie"); } else { $zapytanie = "SELECT * FROM chrzan WHERE LOWER(firma) LIKE '%".strtolower($firma)."%' LIMIT $start,$naStronie "; } //porcjowanie zapytania, sadze ze tu trzeba dodac SID ale gdzie for($i=0; $i<ceil($size/$naStronie); $i++) { } ?>
Pomóżcie, gdzie dodać SID. Chyba że sa jakieś inne rozwiązanie, raczej nie chce używać ciasteczek.
Dzięki za pomoc - z góry!
zapraszamy do rejestacji i umieszczania przedrostków w temacie! /tiraeth/