Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z dodaniem domeny
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
lolki
Witam. Mam problem z dodaniem domeny i myślę że ten dział jest naodpowiedniejszy do tego tematu.
Oczywiście starałem i dalej sie staram otrzymać pomoc od administracji serwera ale nie ma odpowiedzi już od kilku dni a strona leży więc postanowiłem tutaj napisać :/

Więc jak dodaję domenę, wskazuje dla niej katalog i wyskakuje taki komunikat
Cytat
Dodana Domena Zarządzanie

Dodatki do dodanej domeny

Bind reloading on sv5 using rndc zone: [user.i365.pl] Bind reloading on sv1 using rndc zone: [user.i365.pl] Bind reloading on sv2 using rndc zone: [user.i365.pl] Bind reloading on sv3 using rndc zone: [user.i365.pl] The subdomain , domena.user.i365.pl has been added.

domena.pl is owned by another user.

Removed Entry from httpd.conf The subdomain , domena.user.i365.pl has been removed.

domena.pl could not be setup. The subdomain domena.user.i365.pl was not setup either.

Proszę o pomoc. pilne niestety, strona leży sad.gif
escaflowne
Cpanel.

Komunikat błędu wskazuje na to, że jakiś inny użytkownik dodał już do swojego konta domenę, którą ty próbujesz teraz dodać. Biorąc jednak pod uwagę, z czym mamy tutaj do czynienia (Cpanel!), może też być tak, że ta domena była kiedyś przez kogoś (może nawet przez ciebie) dodana do konta, ale została ona później z tego konta usunięta, jednakże pozostały pewne "resztki" na serwerze, dzięki którym Cpanel uważa, że ta domena jest przez kogoś używana.
lolki
Tak masz racje, była przezemnie kiedyś dodana ale mósiałem usunąć i teraz nie mogę tego zrobić ponownie. Proszę napisać co mogę zrobić w takim wypadku questionmark.gif?
escaflowne
Ty nie możesz zrobić nic. Trzeba pogrzebać tam, gdzie tylko root (czyt. Administrator[/b]) może grzebać. Jeżeli dobrze pamiętam, trzeba poszukać w /etc/userdomains, /etc/localdomains, /var/cpanel/nazwa_usera. Generalnie, najlepiej jest przeszukać całe /etc i całe /var/cpanel. Niech Administrator poszuka na forum Cpanela, ten problem był już wielokrotnie poruszany i pojawiło się przynajmniej jedno dobre (czyt. działające) rozwiązanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.