Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache - kiedys umialem teraz juz nie
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
nama
Czesc! Posiadam zewnetrzne ip i chcialbym zainstalowac serwer. Sciagnolem apache_2.0.55-win32-x86-no_ssl z oficjalnej strony projektu http i zainstalowalem zgodnie z instrukcjami, ktore znajduja sie na tym forum. No i coz... nie dziala ;/

"Nie można wyświetlić strony
Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki."

To wyskakuje po wpisaniu http://localhost/ w IE. Mam oryginalnego windowsa XP z sp2 i "firewallem" - wbudowany w system (wylaczylem go ale nic to nie dalo). Ktos moze spotkal sie z podobnym problemem?
escaflowne
Czy usługa Apache'a w ogóle działa? Czy coś nasłuchuje pod adresem 127.0.0.1, na porcie 80?
netstat -a
nama
Po wpisaniu komendy nie znajduje na liscie nic co by sie lonczylo z 127.0.0.1. W uslugach pisze ze Apache jest wlonczony.

-- EDIT --

Poszedł format, wszystko działa...
andixxx
ja mam ten sam problem.. wszyskto wlaczone a localhost sie nie odzywa.. tak samo 127.0.0.1 :| - nie mozna wyswieltic strony a jeszczze pare godzint emu dzialala;/ ps - nic nie zrobilem, nic nie zmianielm;/
mikie
Sformatuj dysk bedzie dobrze ROTFL ! Sorry, ale nie moge po prostu z takich rozwiazan problemow...
formatowanie dysku przeprowadzam tylko raz - po zakupie. Wogoel czasy formatowania dyskow z powodu jakichs padow systemu minely dla mnie jakies 10 lat temu..
Fo
1. a czy ten apache jest wogole wlaczony ?
bo pod IE to sie taki komunikat owszem pokazuje, ale jak wczesniej nie wlaczysz serwera httpd.

2. czy nic nie nasluchuje na porcie 80 juz w momencie kiedy probojesz wlaczyc apache ? np. skype ?
bo jezeli sie nie wlacza to poprostu moze nie miec jak sie wlaczyc.

3. co pokazuje ci nastepujaca komenda pod wierszem polecen:
apachectl -t (na windowsie to jest chyba apachectl - chodzi mi o standardowy controller apache dostepny w katalogu bin)

3.1. - jezeli apachectl wyswietli komunikat bledu, to wyswietli rowniez i linijke na ktorej jest ten blad - komunikaty sa dosc proste wiec nie powinno byc problemow przy standardowych instalacjach (m.in. tych ktore ja opisywalem)

4. czy przypadkiem nie masz / miales zainstalowanej kazy ?
jezeli tak to robi ona syf z $/WINDOWS/system32/etc/drivers/hosts - wprowadza swoje wpisy i nie jestem pewien czy poprostu tego pliku wogole nie nadpisuje - tak ze nie masz tam czegos takiego jak:
localhost 127.0.0.1 - a powinienes.

ktores z tych kwestii powinno pomoc w tej sprawie.

pozdrawiam,
Fo

edit: sformułowania: nic nie zmieniałem nie istnieją.
chyba że dysponujesz świeżą instalacją OS.
Dex1987
ostanio tez mialem podobny problem, okazlo sie ze skype przyjmuje wiadomosci na porcie 80 i jakims innym, jak masz skype wlaczone to odznacz w opcjach zeby nie uzywal tego portu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.