Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nie dziala funkcja mail() na apachu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
razunx
Witam ucze sie php i mam zainstalowany EASY-php zrobilem formularz obslugujący funkcje mail() i wyskakuje mi bląd [B]Warning: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in c:\program files\easyphp1-8\www\maild.php on line 9

POMOCY??
krzyszbi
witam
Kod
Warning: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in c:\program files\easyphp1-8\www\maild.php on line 9

i to mówi wszystko
nie masz u siebie na localhost`ie zainstalowanego klienta poczty a bez tego nie zadziala funkcja mail();
zapewne ten twój EASY-php nie ma klienta poczty w pakiecie i musisz sobie sam poszukać i doinstalować np pegasus`a
aczkolwiek można też zainstalować xampp`a który ma to w pakiecie i wystarczy to wszystko odpowiednio skonfigurować (sam gourzywam aczkolwiek bez funkcji mail(); )
razunx
Wgralem Xampp tyle ze nadal nie umie się połączyc mam maila z onetu i zastanawiam sie jak skonfigurowac funkcje mail() dziekuje za pomoc tą i każdą nastepną smile.gif
krzyszbi
witam
może ten artykul ci pomoże
powodzenia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.