Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: rozjezdzanie sie tabelki
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
kryspi
Witam mam prosbe zerknijcie pod ten adres tylko przegladrka firefox i powiedzcie co moze byc przyczyna rozjezdzania sie fomularza, bo ja juz nie mam sily, probowalem dodawac jakies style z szerokosciami i nic nie skutkowalo.

http://fortan.luber.homelinux.org/sklep/wspolpraca/

Pozdrawiam KrySpi
revyag
1. Masz błędy w kodzie:
  1. ellspacing="0" cellpading="0"

2. Dlaczego dla tbody i tabel dajesz styl display:block ? To jest tabla i ma się wyświetlać jak tabela, więc wywal to.

3. Tą długaśną wiązankę w body możesz zastąpić prostymi stylami:
Kod
margin:0;padding:0;

4. Nie możesz jako id dawać numerów, id musi się zaczynać od literki smile.gif
kryspi
Dla tabeli daje style display:block gdyz chce by po kliknieciu np na typ klienta w zaleznosci od typu wyswietlil sie dodatkowy wiersze z danymi pod spodem smile.gif nie wiedzialem jak to rozwiazac
revyag
To zrób display:table
kryspi
Nie rozumiem do konca sad.gif Czyli zrezygnowac tbody tak a wstawic te dodatkowe pola jak tabele i pokazywac je poprzez display: table tak?
Zajec
Zostaw sobie tbody.

Dalej są dwie możliwości:
Kod
if (!document.zamowienie.inny_adres.checked==true)
{
    p.style.display='none'
    document.zamowienie.inny_adres.checked=false;
}
else
{
    p.style.display='';
    document.zamowienie.inny_adres.checked=true;
}
lub
Kod
if (!document.zamowienie.inny_adres.checked==true)
{
    p.style.display='none'
    document.zamowienie.inny_adres.checked=false;
}
else
{
    p.style.display='table-row-group';
    document.zamowienie.inny_adres.checked=true;
}

Pamiętaj, aby po tej modyfikacji zmienić jeszcze linijkę
Kod
if (document.zamowienie.inny_adres.checked) {document.getElementById('dod_adres').style.display='table';}
(zamiast "table" wstaw "table-row-group" albo zostaw tam puste miejsce. Zależnie od tego, której z przedstawionych przeze mnie wersji użyłeś.
kryspi
Hej

Już jest w porządku dziękuje bardzo za rady. Prosta technika ukrywania i pokazywania ale skuteczna smile.gif a ja niepotrzebnie sie bawilem w jakies bloki. Dziekuje za pomoc raz jeszcze. Jeszcze jesli by ktos mial chwile cierpliwosci i mogl zerknac na strone http://fortan.luber.homelinux.org/ tylko tym razem pod opera dlaczego nie rozciaga mi sie do dolu. Pod IE i FireFox jest w porzadku a pod opera nie rozciaga iframe.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.