Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache + NO-IP
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
kade52
Otuż mam poprawnie zainstalowanego i działającego Krasnala, zarejestrowany hosting na NO-IP oraz poprawnie wgranego i działającego No-Ip DUCKa jak i też skonfigurowany plik http.conf. Caly problem w tym ze nie widac mnie z zewnatrz exclamation.gif! Nie Nie posiadam żadnego Firewalla .

Proszę o pomoć co może być przyczyną ?

Będe wdzięczny za pomoc ...

GG: 1858416 (niewidoczny-obecny)
krun
Odpowiedz mam ten sam problem tyle ze nie uzywam krasnala a czystego apache + php5 + mysql na Windowsie. Sprawdzalem rowniez czy polaczenie przez ip dziala ale wyglada na to ze nie ma wyjscia na zewnatrz. Probowalem wylaczac firewalle... Nic nie pomaga.. Jeszcze nadmienie ze posiadam "wspaniala" NeostradaTp co moze byc waznym detalem w ocenie sytuacji;)

Pozdrawiam Krun
popo
kade52 z niepublicznym ip to raczej duzo nie zwojujesz (poczytalem reszte watkow w ktorych pisales)

ad krun co do udostepniania swojego serwera dla internetu to sprawdz
1) jaki masz adres ip (Start->Uruchom wpisac cmd nastepnie ipconfig -all i poszukac linijki z napisem Adres IP).
Jesli jest on w przedziale 10.0.0.0 - 10.255.255.255 lub 172.16.0.0 - 172.31.255.255 lub 192.168.0.0 - 192.168.255.255 to mozesz praktycznie zapomniec o tym ze twoj serwer bedzie widoczny spoza lanu

2) jesli punkt pierwszy sie nie sprawdzil a uzywsz siakiegos XP sprawdzic konfig wbudowanego firewala (nie posiadam XP ale wiem ze standartowo jego fw blokuje przychodzace polaczenia i trzeba mu dodac porty nasluchu apacha do listy udostepnianych uslug)
------EDIT-----
Ad 1 Wiem ze jakis fragment adresow z puli 10.x.x.x jest uzywany przez TPsa dla ich neostrady (teoretycznie adresy te zostaly wylaczone z bloku adresow nierutowalnych, ale nie zawsze dzialaja - starsze systemy routerow poprostu nadal uwazaja je za nierutowalne i jak sie na cos takiego trafi to zonk)

zapomnialem jeszcze o jednym bloku zarezerwowanym dla sieci lan (nierutowalnym) jest to zakres 169.254.0.0 -169.254.255.255 jesli masz adres z tego zakresu to tez nie bedziesz widoczny z internetu
krun
Nie mam adresu z bloku.. Zaden firewall tego nie blokuje... To musi byc cos innego.. Nadmienie ze nie dziala tylko kiedy zainstaluje Apacha.. Kiedy instaluje jakis pakiet np. Krasnal, Webserv Wszystko dziala poprawnie...
popo
sprawdz wiec w konfiguracji apacha czy czasem nie jest ograniczony do przyjmowania polaczen z localhosta (jeli dobrze pamietam to tak wlasnie jest) trzeba mu tylko zmienic 1 linijke w konfiguracji)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.