Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stawki w UK
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
NoiseMc
Czy ktoś orientuje się jak można kasować Brytyjczyków za serwisy www ?

Przypuśćmy sait wytwórni płytowej, 5 podstron, standardowy panel do edycji treści bez cudów + dodawanie zdjęć i załączników, około 25h pracy + do tego layout około 6h pracy grafika.

Dostałem propozycję wykonania takiego saitu ale zupełnie nie wiem jakie są widełki cenowe jeżeli ktoś się orientuje będę wdzięczny za pomoc.
ActivePlayer
widzialem akcje ze wyceniano w pln i zmieniano sumbol waluty. dajmy na to 300 pln na 300 funtów.
NoiseMc
http://www.stevesims.com/pricing.htm
http://www.toucher.co.uk/website-price.htm

Prawdę mówiąc spodziewałem się wyższych cen ...
Vogel
ale przejrzyj za to ich KOSZMARNE portfolia O_O jezu. i brytole za to płacą?
NoiseMc
Myślę, że ci którzy patrzą na kasę płacą za takie twory byle by tylko mieć sait.
Ci którzy chcą mieć jakość i nie liczą się z kasą udają się od razu do agencji reklamowych i nie szukają tańszych freelancerów.
Vogel
no to wiesz. zawsze plusy.

- ci co chca taniej to malo roboty a 200-300gbp za dwudniową "chałturę" to JEST konkretna kasa.
- ci dla ktorych liczy sie jakosc (a nie cena) i tak wezma u ciebie poprzjerzeniu twojego PORZADNEGO portfolio. oczywiscie cena rosnie w takim wypadku.
- jak masz portfolio mozesz nawiazac wspolprace z agencjami reklamowymi.
Ace
A ja myślę, że tak jak w polsce są takie firmy które cennik przedstawiają na stronie, a są też takie które indywidualnie podchodzą do klienta...

Na polkich serwisach też często widziałe cennik... Sklep to tyle, www podstawowa do 10 podstron to tyle... Ale większość firm nie podaje ceny na www tylko po wstępnych rozmowach z kliemtem jest w stanie przedstawić swoją ofertę wraz z ceną.
konys
Jeśli możesz pochwalić się sporym portfolio wraz ze stronami anglojęzycznymi (najlepiej robionymi dla amerykańców), możesz cudować i podać ceny takie, jak znajdziesz na portalach w UK. Miej jednak na uwadze to, że zatrudniają zdalnie Polaka nie po to, by płacić angielską pensję. Z moich doświadczeń na wyspach wynika, że junior developer może zarobić 1000-1500Ł na wstępie (-20%podatku) co daje ok. 7,5Ł/h. Biorąc poprawkę na to, że pracę wykonujesz zdalnie liczyłbym 5Ł/h. Jeśli więc za 31h pracy wyciągniesz 300Ł to tylko pogratulować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.