<tr> <td width="35%" class=l>Imię<sup><font color=red>*</font></sup></td> <td width="65%" class=l> <?php //wpisywanie zle wpisanych danych do formularza z powrotem zeby uzytkownik wiedzia
l co wczesniej wpisal ?> <input type="text" class=st name="imie" maxlength="30" size="30"> </td> </tr> <tr> <td width="35%" class=l>Nazwisko<sup><font color=red>*</font></sup></td> <td width="65%" class=l> <?php //wpisywanie zle wpisanych danych do formularza z powrotem zeby uzytkownik wiedzia
l co wczesniej wpisal ?> <input type="text" class=st name="nazwisko" maxlength="40" size="30"> </td> </tr>
A w pliku sprawdzania formularza:
<?php { $_SESSION['info'] = '<font color="red">Wypełnij dobrze pole imie! </font>'; $_SESSION['imie'] = $_POST['imie']; $_SESSION['nazwisko'] = $_POST['nazwisko']; } else{ -->dalsza czesc pliku jesli wszystko dobrze wpisane ?>
Mam juz wersje ktora dziala ale niestety sprawdza mi kazde pole osobno i wywala blad w pierwszym napotkanym zle wpisanym polu a chcialbym zeby sprawdzilo mi caly formularz i wtedy wywalilo zle komunikaty co jest zle (pod formularzem wyskakuje info dzieki $_SESSION) a dobre pola pozostawi uzupelnione. Tak jak np przy zakladaniu konta email na interii. Teraz kasuje mi wszystkie pola i musze za kazdym razem wypelniac je na nowo nawet jak jedno zle wpisalem:(

Moze ktos zna jakies rozwiazanie ktore by mi pomoglo. Myslalem zeby wykorzestac cookie ale wyczytalem gdzies, ze to nie jest zbyt bezpieczne rozwiazanie. Prosze o jakas podpowiedz jaka funkcje zastosowac czy cus w tym stylu. Pozdrawiam.