Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] phpmailer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Radi_
Dlaczego skrypt wysyłający maile przestał być interpretowany i przeglądarka wywala jego zawartość w oknie zamiast przesłać dalej lub wyświetlić błąd?
Inne skrypty są wyświetlane poprawnie.
Wykrywacz
A możesz pokazać kod. Bo nikt z nas wróżbiarstwa niestety nie kończył smile.gif
nospor
zapewne w php.ini masz wylączoną opcję short_open_tag. Przez co kod php, który zaczyna sie przez <? nie jest traktowany jako php. Musi sie zaczynac tak: <?php

ps: i prosze poprawic znacznik zgodnie z zasadami forum przedszkole
Radi_
Sytuacja nie uległa zmianie :/
Wykrywacz
Taka głupia porada a jak na to patrzysz? bezpośrednio go puszczasz?
czy przez serv www.
czyli. klikasz otwórz na plik *.php czy w przeglądarce wpisuje http://cośtam/cośtam.php

To tak rzucam bo może akurat to trafi, kod jest wporzo (próbowałem znaleźć dziure w całym ale jest wporzo).

Nie bierz tego oczywiście do siebie poporstu staram się znaleźć dzióre.
Radi_
Przeglądam za pomoca serwera a nie poprzez otwarcie pliku *.php w przeglądarce tak jak w edytorze.
Zastanawiam się czy to nie jest kwestia wersji php, co o tym myślisz ?
Wykrywacz
A powiem ci że miałem problemy przy php5, z różnymi dziwnymi rzeczami, jak obniżyłem do 4 to problemy znikneły komplentnie. (no chyba że masz php4 to ja niewim tongue.gif )
nospor
Cytat
Sytuacja nie uległa zmianie :/
ale co zrobiles po moim poscie? bylo jak mowilem? ze masz wylączone te short tagi? zmieniles i wlaczyles? jesli tak, to musisz pamietac o restarcie serwera, inaczej nie zadziala

ponawiam prośbe
Cytat
ps: i prosze poprawic znacznik zgodnie z zasadami forum przedszkole
Radi_
To super bo mam php 5.1.4 na lokalu a na serwie coś powyżej 5 :/
Może ktoś zna jakiegoś tutka do działającego formularza e-mail?
Wykrywacz
Jak pisali wcześniej, napisz sobie prawidłową nazwe tematu jest taka magiczna funkcja na tym forum jak szukaj.

Szukajcie a znajdziecie, podpowiem ci że nawet to był mój post. A pozatym ten kod masz wporzo.

edit: Wejdz sobie na stronę php i ściągnij z działu Download poprzednią wersję, najnowszą wersję albo co tam chcesz sobie ściągnąć.
mike
Zatutkaj sobie na stronie domowej skryptu, tam są przykłady.

~nospor dwa razy Cie o to prosił, drugi raz z naciskiem a Ty nadal masz to daleko ... od swojej uwagi.
Ja prosił nie będę: dostajesz ostrzeżenie za brak znacznika, oraz brak reakcji na prośby administratora.

P.S.
Temat wątku nadal jest zły, brak mu odpowiedniego znacznika/tagu.
Oczekuje że coś z tym zrobisz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.