Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] jak wyświetlić dane z mySQL-a
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
finit0
Witam, jestem początkujący w te klocki. Prowadzę sklep internetowy (osCommerce), i chciałbym mus wyświetlić cenę danego produktu (w opisie) tzn mam dany produkt i chciałbym aby wyświetlała się obok nich cena. A oto dane mySQL-a:
Cytat
tomzo_sklep <- nazwa bazy
products <- nazwa tabeli
products_price <- nazwa pola w tabeli products
products_id <- identyfikator produktu (nazwa pola w tabeli products)

i tak, chciałbym aby przy linku np: link_do_produktu_powiązanego (id "products_id" np:345) było:
Cytat
...jakaś tam informacja o produkcie
Do kompletowania z:
link_do_produktu_powiązanego - cena 345 zł

Podkreślam, że cena w bazie jest jako cena netto a chciałbym aby wyświetlała się jako brutto (22%).
Wiem że oczekuje gotowca ale aktualnie nie mam wolnego casu aby zająć się tym. I chciałbym was prosić o pomoc w tej sprawie.
dyktek
hehe skoro napisałeś ze szukasz gotowca to raczej nie powinieneś w ogóle zakładać tematu smile.gif
no ale postaram się skierować Cię na właściwą ścieżkę.

W kodzie w miejscu w którym wyciągane są dane o produkcie czyli opis o którym wspomniałeś musisz dodatkowo wyjąć informacje o cenie. Abym udzielić dokładniejszych wskazówek musisz pokazać fragment kodu odpowiadający za wyświetlanie tej treści. Co do liczenia ceny brutto to wiesz tak jak na matematyce w podstawówce winksmiley.jpg 22*cena/100 potem dodaj wynik do ceny netto i masz cene brutto
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.