Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Galeria
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość_Fixer_*
Mam problem bardziej teoretyczne biggrin.gif a mianowicie…

1. <?php
  2. <table class="gallery_tabela_tlo_tabeli_albumu" width="100%" align="left" CELLSPACING="5" CELLPADDING="10" border="0">
  3. <tr>';
  4.  
  5. $select_2 = mysql_query("Select name FROM gallery_album WHERE kategory = '$category[0]' ORDER BY id");
  6. while ($nazwa_albumu = mysql_fetch_array($select_2)) 
  7. {
  8.  
  9. /****************************/
  10. $zapytanie_3 = mysql_query("SELECT id FROM gallery_album WHERE kategory = '$category[0]' and name = '$nazwa_albumu[0]'");
  11. $wybrane_3 = mysql_fetch_array($zapytanie_3);
  12. $id_albumu = $wybrane_3['id'];
  13. /****************************/
  14. $zapytanie_4 = mysql_query("SELECT podglad2 FROM gallery_admin WHERE kategory = '$category[0]' and album = '$nazwa_albumu[0]' ORDER by id DESC LIMIT 1");
  15. $wybrane_4 = mysql_fetch_array($zapytanie_4);
  16. $podglad_albumu = $wybrane_4['podglad2'];
  17. /****************************/
  18. $zapytanie_5 = mysql_query("SELECT COUNT( * ) FROM gallery_admin WHERE kategory = '$category[0]' and album = '$nazwa_albumu[0]'");
  19. $wybrane_5 = mysql_fetch_row($zapytanie_5);
  20. $pictures_album = $wybrane_5['0'];
  21. /****************************/
  22. $licznik++;
  23.  
  24.  
  25. echo'
  26. <td class="gallery_tabela_tlo_albumu" align="center"><A HREF="index.php?go=gallery.album&id=' . $id_albumu . '">' . $podglad_albumu . '<BR><b>' . $nazwa_albumu[0] . '</B></A><BR>Ilość zdjęć: ' . $pictures_album . '</td>';
  27.  
  28.  
  29. }
  30. echo '</tr></table>';
  31. ?>

i teraz nie wiem jak zrobić pętle, aby mieć jakiś ogranicznik kolumn. Tzn. W tym kodzie jest zrobione tak, że wszystkie kolumny rysuje w jednym wierszu. A ja bym chciał wprowadzić zmienną która by to ograniczała. Np. $stop = 2 i pętla po dwóch obrotach robi nowe <tr>. Właśnie tu zaczyna się mój problem nie wiem jak to rozwiązać. Mam nadzieje, że ktoś mnie zrozumiał biggrin.gif
Kuziu
if -> zmienna == 2 -> TR
Gość_Fixer_*
No tak, ale jeśli powiedzmy będzie 6 albumów?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.