<?php <table class="gallery_tabela_tlo_tabeli_albumu" width="100%" align="left" CELLSPACING="5" CELLPADDING="10" border="0"> <tr>'; $select_2 = mysql_query("Select name FROM gallery_album WHERE kategory = '$category[0]' ORDER BY id"); while ($nazwa_albumu = mysql_fetch_array($select_2)) { /****************************/ $zapytanie_3 = mysql_query("SELECT id FROM gallery_album WHERE kategory = '$category[0]' and name = '$nazwa_albumu[0]'"); $wybrane_3 = mysql_fetch_array($zapytanie_3); $id_albumu = $wybrane_3['id']; /****************************/ $zapytanie_4 = mysql_query("SELECT podglad2 FROM gallery_admin WHERE kategory = '$category[0]' and album = '$nazwa_albumu[0]' ORDER by id DESC LIMIT 1"); $wybrane_4 = mysql_fetch_array($zapytanie_4); $podglad_albumu = $wybrane_4['podglad2']; /****************************/ $zapytanie_5 = mysql_query("SELECT COUNT( * ) FROM gallery_admin WHERE kategory = '$category[0]' and album = '$nazwa_albumu[0]'"); $wybrane_5 = mysql_fetch_row($zapytanie_5); $pictures_album = $wybrane_5['0']; /****************************/ $licznik++; echo' <td class="gallery_tabela_tlo_albumu" align="center"><A HREF="index.php?go=gallery.album&id=' . $id_albumu . '">' . $podglad_albumu . '<BR><b>' . $nazwa_albumu[0] . '</B></A><BR>Ilość zdjęć: ' . $pictures_album . '</td>'; } echo '</tr></table>'; ?>
i teraz nie wiem jak zrobić pętle, aby mieć jakiś ogranicznik kolumn. Tzn. W tym kodzie jest zrobione tak, że wszystkie kolumny rysuje w jednym wierszu. A ja bym chciał wprowadzić zmienną która by to ograniczała. Np. $stop = 2 i pętla po dwóch obrotach robi nowe <tr>. Właśnie tu zaczyna się mój problem nie wiem jak to rozwiązać. Mam nadzieje, że ktoś mnie zrozumiał