Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EZ Publish
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
primo
Witam,

pomimo 3-krotnej próby nie udało mi się bez błędu wgrać ez publish na serwer. Czy jest jakaś inna możliwość, zamiast wgrywania tych paru tysięcy pliczków, w jednej paczce wrzucić na serwer, tam rozpakować i cieszyć się taką wersją questionmark.gif Np. spakowane rarem, z tym że nie mogę wtedy czegoś takiego rozpakować już na serwerze sad.gif
Poradźcie coś na to...

pozdrawiam
mike
Przenoszę z Hydeparku na Gotowe skrypty php :: Systemy portalowe i CMS'y
Nightwalker
Jeżeli posiadasz DirectAdmin/Cpanel to spakuj te pliki do archiwum tar.gz, wgraj na serwer i za pomocą menedżera plików w ww. panelach rozpakuj.
primo
niestety strefa.pl tego nie oferuje. Muszę szukać innego rozwiązania sad.gif
NuLL
A dlaczego masz problemy z uploadem questionmark.gif Polaz po EZim - wywal przede wszystkim zbedne pliki jezykowe i dokumentacje smile.gif

Laduj foldery pojedynczo zamiast odrazu na chama calosc smile.gif
Nightwalker
http://www.sendspace.com/file/llh43t

Klasa pochodząca z IPB jednak jest na licencji GNU, opis jak używać znajdziesz w pliku (na samej górze).
primo
kurcze wgrać się udało, ale... jest problem przy instalacji - ona w ogóle nie odpala. Z tego co czytałem, to jeszcze nikt na forum nie miał takiego błędu:

Fatal error: Call to undefined function: file_get_contents() in /wychowaniefizyczne/lib/eztemplate/classes/eztemplatefileresource.php on line 236
Fatal error: eZ publish did not finish its request

The execution of eZ publish was abruptly ended, the debug output is present below.

Content-Type: text/html
NuLL
A jaka masz wersje php questionmark.gif
primo
Cytat(NuLL @ 5.06.2006, 20:40 ) *
A jaka masz wersje php questionmark.gif

z tego co wyczytałem to ez nie działa tylko pod 5. Z tego zaś co się orientuję to strefa.pl na bank jeszcze nie wdrożyła php z nr 5. A więc powinno iść ok.
Zmieniłem kickstart.ini (nazwę), ale mimo to nadal wywala błąd. Hmm brak pomysłów sad.gif
Popróbuję z limb`em - może on będzie mniej psotliwy.

Jednak jeśli wpadniecie na pomysł co może być tego przyczyną to nasmarujcie tu - śledzę ten wątek non top.

pozdrawiam
NuLL
eZ Publish wymaga php 4.3.0 a ty go nie masz z tego co widze smile.gif
kallosz
php 4 wersja 4.3.4 - 4.3.11 dla eZ publish do wersji 3.7.
eZ publish wersja 3.7 i wyższe wymagają php 4.4.0 albo nowsze.
eZ publish nie działa z php 5.
primo
Cytat(kallosz @ 13.08.2006, 11:44 ) *
php 4 wersja 4.3.4 - 4.3.11 dla eZ publish do wersji 3.7.
eZ publish wersja 3.7 i wyższe wymagają php 4.4.0 albo nowsze.
eZ publish nie działa z php 5.

strefa.pl zaktualizowała mi php do wersji 4.3.10 -- zobaczymy, teraz powinno pójść ez w wersji 3.6.10
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.